Operatiunea anti-monstru in Delta

Cu ocazia Zilei Deltei Duna-rii, Asociatia “Salvati Duna-rea si Delta” a demarat ieri, la Tulcea, o campanie care isi propune sa continue activitatea de constientizare a locuitorilor din Delta Dunarii si a turistilor despre importanta acestei zone.
delta dunarii
Denumita “Operatiunea anti-monstru”, campania va dura un an si va consta in ampla-sa-rea unor bannere cu mesa-je ce indeamna la protejarea zonei, sustine Liviu Mihaiu, presedintele asociatiei.
Mesajele vor face referire la cele mai grave probleme cu care se confrunta Delta Dunarii, precum braconajul, deseurile si pescuitul intensiv. Ieri au fost amplasate aproximativ 50 de bannere in sapte localitati si pe cinci nave de pasageri afisand mesaje precum: “Avem o ambitie: braconierii pe cale de disparitie!”, “Un pet dispare in 800 de ani. Nesimtitii niciodata! Desi sunt biodegradabili”, “Gunoaie s-arunci la mama ta, nu la mama natura!” sau “Ca sa mai prinzi si la anu’, nu lua peste cu toptanu’!”.
Prezent la evenimentul de lansare a campaniei ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi a mentionat trei teme prioritare pentru Delta Dunarii pe care Ministerul Mediului le va dezbate in septembrie: legea vanatorii, renaturarile din Delta si bugetul Administratiei Rezervatiei Bios-ferei Delta Dunarii (ARBDD), informeaza Mediafax. Ministrul si-a exprimat convingerea ca, Parlamentul va finaliza, in luna septembrie, discutiile legate de legea vanatorii, care ar trebui sa permita vanatoarea in Delta doar localnicilor.

Sursa: Ziua

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente