Operatiunea „Chistocul Reloaded”: Harta Romaniei din 100.000 de chistoace

  0
  445
  Operaţiunea "Chiştocul Reloaded": Harta României din 100.000 de chiştoace
  Operatiunea "Chistocul Reloaded": Harta Romaniei din 100.000 de chistoace

  Dupa ce, in urma cu doua saptamani, Cristian Hrubaru si Papa la Soni au lansat o campanie de ecologizare a plajei din Vama Veche oferind bere celor care strang mucuri de tigari de pe plaja, „Operatiunea Chistocul” a fost relansata.

  Prin intermediul Rock FM, vamaiotii au fost chemati sa realizeze pe nisip o harta a Romaniei din chistoacele adunate. In Vama Veche, peste drum de Papa la Soni si in spatele cortului Rock FM, a fost amenajata in aceasta saptamana o plaja speciala botezata „Sub Chistoace”. Aici, cativa temerari au realizat la scara o harta a Romaniei, in care sunt marcate si delimitate toate judetele tarii. Vamaiotii au fost invitati apoi sa stranga mucurile de tigara de pe plaja „La Corturi” si sa le planteze in harta, in spatiile rezervate judetelor din care provin. Si, pentru a-i motiva mai tare pe „culegatori”, la 200 de chistoace stranse se ofera o doza de bere.

  Obiectiv – 10 chistoace pe an
  Ideea hartii din chistoace ii apartine lui Claudiu Badita. Lucian Boariu, care la sfarsitul saptamanii trecute a preluat in Vama stafeta de la Cristian Hrubaru, l-a intervievat pe Claudiu la cortul Rock FM si a aflat cateva amanunte interesante. Proiectul a demarat acum doi ani, cand Claudiu si prietenii lui, nemultumiti ca plaja din Vama Veche este tot mai murdara, au decis sa ia atitudine, asa ca au trasat pe nisip conturul orasului Bucuresti si l-au umplut cu 5.000 de chistoace si o multime de PET-uri. Joaca de la inceput s-a transformat intr-o campanie serioasa. In 2010, proiectul „Sub Chistoace” a continuat cu sprijinul Papa la Soni, care i-a pus la dispozitie lui Claudiu o bucata de plaja pe care sa fie desenat conturul Romaniei umplut ulterior cu mucuri de tigara. Anul trecut, in doar trei zile, s-au strans 70.000 de chistoace, iar anul acesta, la cea de-a doua editie a proiectului, Claudiu crede ca vor fi adunate 100.000 de mucuri. Actiunea este acum in plina desfasurare. Claudiu si-ar dori ca in anii urmatori sa fie stranse de pe plaja nu mai mult de 10 chistoace. „Acela va fi momentul in care plaja va fi cu adevarat curata”, spune el.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.