Rosia Montana – cel mai grav caz de lobby si de coruptie

Rosia Montana – cel mai grav caz de lobby si de coruptie

Presedintele Traian Basescu, ca si in 2004, isi protejeaza foarte tare sponsorii financiari ai campaniilor, impotriva intereselor Romaniei, a sustinut, vineri (19 august 2011), presedintele PSD, Victor Ponta, referindu-se la declaratiile sefului statului privind exploatarea miniera de la Rosia Montana.

“Primul lucru pe care trebuie sa-l discutam despre Gold Corporation este transparenta fondurilor folosite de aceasta companie pentru a sponsoriza oameni politici si pentru a sponsoriza mass-media”, a afirmat Ponta.

El a facut apel la SC Rosia Montana Gold Corporation sa faca publice toate persoanele politice, indiferent ca sunt din PSD, din PNL, pentru a nu risca sa apara in Romania “cel mai grav caz de lobby si de coruptie politic”.

“Domnul Basescu nu se gandeste niciodata la Romania, se gandeste la buzunarul lui si inteleg ca-si protejeaza sponsorii politici. Eu vreau sa stiu daca acel proiect, daca se face sau nu, sa fie in interesul Romaniei, nu al oamenilor politici care au luat bani de la Gold Corporation. Faptul ca Gold Corporation isi face campanie de promovare cu aceeasi oameni care ii fac campaniile electorale domnului Traian Basescu e deja un mare semn de intrebare pentru orice om cinstit si care nu a primit bani pentru campanii electorale”, a adaugat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca el a sustinut dintotdeauna proiectul de la Rosia Montana, mentionand ca Romania are nevoie de el, cu conditia sa fie renegociate conditiile de partajare a beneficiilor din operarea zacamintelor de aur si argint din zona.

“Cred ca proiectul Rosia Montana trebuie facut. Romania are nevoie de el, cu conditia sa fie renegociate conditiile de partajare a beneficiilor din operarea zacamintelor de aur si argint de la Rosia Montana. Ma uitam la pretul aurului in ultimii cinci ani: acum cinci ani pretul aurului era 600 de dolari uncia, astazi este 1.700 de dolari uncia, cu perspectiva ca pana la sfarsitul anului sa depaseasca 2.200-2.500 uncia. (…) Ce tara sta cu o asemenea avere in pamant fara sa gaseasca solutii s-o puna in valoare? Pentru ca recolta asta nu este nici a ONG-urilor, nu este nici a Ungariei, care nu stiu ce avize trebuie sa-i dea Romaniei. Nu trebuie sa-i dea niciun aviz. Suntem inca stat suveran”, a afirmat seful statului, prezent la Sulina, la o tabara de vara organizata pentru tinerii romani care traiesc in diaspora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *