Ritmul rapid de crestere a poluarii ne-ar putea aduce pieirea. Extraterestrii, gata sa atace Pamantul?

  0
  383
  Ritmul rapid de creştere a poluării ne-ar putea aduce pieirea. Extratereştrii, gata să atace Pământul?
  Ritmul rapid de crestere a poluarii ne-ar putea aduce pieirea. Extraterestrii, gata sa atace Pamantul?

  Reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera ar putea salva rasa umana de la un atac al extraterestrilor, sunt de parere oamenii de stiinta ai NASA, citati de The Guardian.

  Daca in acest moment ar exista extraterestri pe alte planete care sa urmareasca ce se intampla pe Pamant, acestia ar putea observa indiciile ritmului rapid de crestere a civilizatiei pamantene urmarind starea atmosferei Pamantului.

  Intr-un raport al NASA, „Ar beneficia sau ar avea de suferit umanitatea de pe urma unui contact cu extraterestrii?”, oamenii de stiinta impart contactele „de gradul I” cu extraterestrii in trei mari grupe: benefice, neutre si daunatoare.

  Intalnirile benefice variaza de la simpla observare a inteligentei extraterestre, spre exemplu prin interceptarea unei transmisii extraterestre, la contactul cu fiinte cooperante care ar putea sa ne ajute sa avansam mai rapid sau sa rezolve problemele cu care se confrunta planeta, precum foametea, saracia sau bolile.

  Un alt rezultat benefic ar fi un triumf al umanitatii in fata unui agresor extraterestru mai puternic sau chiar salvarea ei de catre o alta civilizatie extraterestra.

  Alte intalniri cu extraterestrii nu ar putea fi la fel de benefice, umanitatea putand fi izolata de celelalte civilizatii, devenind enclava.

  Cele mai urate scenarii variaza de la contractarea unei boli extraterestre (asa cum s-a intamplat cu multe civilizatii izolate care au fost descoperite de europeni) pana la posibilitatea de a fi facuti sclavi sau chiar de a deveni mancare pentru extraterestri.

  Alte incidente care ar putea distruge umanitatea ar fi scaparea de sub control a unei inteligente artificiale produse initial de o rasa de extraterestri sau un experiment de dimensiuni gigantice al carui esec ar putea duce la disparitia intregii galaxii.

  Pentru a mari sansele de supravietuire a umanitatii, cercetatorii au cerut sa fim precauti in privinta trimiterii de semnale in spatiu, atentionand in principal asupra transmiterii de informatii privind biologia umana, care ar putea fi folosite pentru realizarea de arme care sa aiba drept tinta oamenii.

  Autorii studiului atentioneaza ca extraterestrii ar putea fi precauti in privinta celorlalte civilizatii, fiind mai inclinati sa le distruga, exact la fel cum dezvoltarea rasei umane a dus la disparitia multor vietuitoare pe pamant.

  „Un atac (din partea extraterestrilor) ar fi mai posibil in fazele incipiente ale expansiunii noastre deoarece civilizatia ar putea deveni din ce in ce mai greu de distrus, pe masura ce continua sa se extinda.

  De asemenea, extraterestrii „verzi” ar putea decide ca daunele produse mediului de oameni sunt un motiv indeajuns de puternic pentru a ne distruge in vederea salvarii planetei.

  „Aceste scenarii ne dau motive sa ne limitam cresterea si sa reducem impactul asupra ecosistemelor globale. In particular, ar fi important pentru noi sa ne limitam emisiile de gaze cu efect de sera, de vreme ce compozitia atmosferica a Pamantului poate fi observata de pe alte planete”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.