„Ora de ecologie” la Ateneul Popular

„Ora de ecologie” la Ateneul Popular
„Ora de ecologie” la Ateneul Popular

Elevi din mai multe scoli din judet au participat ieri, la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”, la „Ora de ecologie”, o actiune care face parte din Campania de educatie ecologica si mediu realizata de InfoMediu Europa, societate care activeaza in domeniul protectiei mediului, in parteneriat cu Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu si mai multi parteneri strategici, care au contribuit financiar la realizarea actiunii. La discutii au participat elevii de la Scoala Gimnaziala „Mihai Simbotin” Cirligele, Grupul Scolar Marasesti, Scoala Generala Milcovul, Scoala Gimnaziala „Gh. Gheorghiu” Gologanu, Centrul Scolar „Elena Doamna“, Scoala Gimnaziala  „Alexandru Vlahuta” si Scoala Gimnaziala „Anghel Saligny”, ultimele trei din Focsani.

Discutiile cu elevii au fost animate de comisarul sef al Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu, Petrica Nitu, care i-a provocat pe acestia la un dialog despre factorii de mediu. Copiii au dat raspunsuri interesante si complete despre copaci, frunze, aer, poluare si reciclare. Organizatorii au mai pregatit, in cadrul Campaniei de educatie, si o serie de actiuni, cum ar fi colectarea selectiva a deseurilor reciclabile, concursuri, discutii interactive intre elevi si persoane publice.

Organizatorii au propus sa fie plantat cate un tei in curtile mai multor unitati de invatamant. Ieri au fost plantati doi tei, unul la Centrul Scolar Elena Doamna, iar celalalt la Scoala Gimnaziala „Alexandru Vlahuta”, ambele din Focsani. „In cadrul proiectului ne-am insusit responsabilitatea de a recicla si acum ne insusim responsabilitatea fata de natura, prin plantarea unui pomisor. Pentru ca Eminescu este aproape de noi mereu, ne-am gandit ca este minunat sa plantam un tei. Timp de 7 ani, perioada in care se deruleaza proiectul, si nu numai, voi, copiii, trebuie sa aveti grija de el si sa cresteti odata cu el. Va lansam si o provocare! Trebuie sa ii punem un nume acestui tei sau sa ii dedicam o strofa sau un catren. Asteptam propunerile voastre si cea mai frumoasa o vom scrie pe o placuta, pe care o vom instala pentru a ne aduce aminte”, a declarat Stere Cretu, unul dintre organizatorii campaniei. Plantarea copacilor va continua si zilele urmatoare.

Scolile participante in proiect au sansa de a castiga diverse premii, cum ar fi panouri de baschet, table magnetice SMART, ecrane de protectie.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente