Ora Pamantului Botosani

Ora Pamantului Botosani

Municipiul Botosani se implica din nou, anul acesta, pentru a patra oara consecutiv, in campania de mediu “Earth Hour”. In fiecare an, in ultima sambata din luna martie, milioane de oameni, institutii si companii sting luminile timp de o ora, alaturandu-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour. Cladirea Primariei Botosani precum si a institutiilor din subordinea institutiei isi vor stinge luminile facand astfel loc unor manifestari care vor aduce buna-dispozitie.

Pentru o implicare mai puternica, in comparatie cu anii trecuti, municipalitatea a lansat ONGurilor botosanene o provocare pe care 8 dintre ele au primit-o cu entuziasm. Astfel, botosanenii sunt asteptati pe data de 31 martie, in intervalul orar 20.30-21-30, la o serie de actiuni menite sa traga un semnal de alarma privind risipa consumului de energie electrica pe care il facem zi de zi.

Actiunile la care sunt invitati botosanenii sunt:

Flashmob&muzica Earth Hour”, organizat de Asociatia B-right Media Botosani, Asociatia Cultural „Vis de Artist” – 10-15 minute.
„Jocurile copilariei pe intuneric” sub sloganul „Nu ne temem de intuneric!”, organizat de Asociatia Culturala „Adrian Enache”, in cadrul proiectului „Micii Reporteri”. – 1h
Editare si distributie ziardedicat campaniei Earth Hour, actiune organizata si sustinuta de Centrul Europe Direct Botosani
„Carnaval medieval, la lumina lumanarilor”, organizata de Asociatia Culturala „Cheia Sol”. – 45’
„Arta la lumina lumanarilor”: lucrari cu tematica, dedicata campaniei Earth Hour, actiune organizata de Liceul de Arta „Stefan Luchian”. -1h
„Lasa pamantul sa respire”,proiect derulat de Asociatia Invatatorilor din judetul Botosani
Actiunea se desfasoara in gradinite si scoli din municipiul Botosani; alte locatii necesare desfasurarii in bune conditii a activitatilor propuse. Dintre activitatie proiectului amintim: amenajarea de gradina ECO in jurul scolii, Micro sera in PET-uri, Parc ECO in cartierul George Enescu, “Parcul veseliei”-la capatul liniei 1, “Natura, copilul si jocul” – simpozion international cu 13 sectiuni, “Martisorul –simbolul primaverii”, “Ora Pamantului”, Compactare PET-uri (competitie intre clase), “Urmati-ne exemplul!” (Colectare selectiva de materiale refolosibile (PET-uri , maculatura), “Scoli verzi” (Colectare de pet-uri, activitate in cadrul programului international “Scoli verzi”), “Micii ecologisti in actiune” (Activitati de ecologizare: curtea si imprejurimile Scolii Nr. 11 Botosani).

Expozitie cu obiecte confectionate din material reciclabile+campanie de informare cu privire la problematica de media
Asociatia Il Girtotondo(actiuni specifice de stingere a luminilor in intervalul amintit din ziua de 31 martie, plus alte actiuni menite sa traga un semnal de alarma vizavi de problemele cu care se confrunta mediul inconjurator.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente