Colectare deseuri in Lugoj

0
482
Start la concursul „Aradul Curat“
Colectare deseuri in Lugoj

Societatea Salprest Lugoj impreuna cu Primaria Lugoj sunt pregatite sa demareze o noua campanie a „Curateniei de primavara”. Actiunea din acest an se va desfasura, conform obiceiului, numai in zilele de sambata.
Actiunea va avea loc sambata, 31 martie, in Lugojul german si pe 7 aprilie, in Lugojul roman. Cetatenii care locuiesc la case vor putea scoate deseurile in fata imobilelor, iar cei care locuiesc la bloc le vor putea depune la punctele de colectare, fara a fi introduse in containerele pentru gunoi menajer.

Cu aceasta ocazie se vor colecta deseuri vegetale (resturi provenite din taierea pomilor sau a vitei de vie), obiecte de uz casnic inutilizabile, mobilier sau obiecte sanitare degradate sau de prisos, precum si alte deseuri din gospodariile populatiei.

In cele doua zile, activitatea angajatilor Salprest va incepe la ora 7.30, de aceea populatia Lugojului este rugata sa se debaraseze de deseurile provenite din gospodariile proprii inainte de aceasta ora. In acest timp nu se vor ridica resturile provenite din constructii sau gunoiul menajer.

Anul trecut intr-o singura zi s-au adunat in cadrul curateniei de primavara 870 mc de deseuri.

Patruzeci de tone de deseuri electronice in patru ani!

In paralel, in cele doua sambete, ”Salprest”-ul va ridica si deseurile de echipamente electrice si electronice, precum televizoare, monitoare, radiouri vechi, frigidere sau masini de spalat.

Pentru aceasta, insa, trebuie facuta o comanda telefonica cu o saptamana inainte. Comenzile telefonice se vor putea face de luni pana vineri, intre orele 7.00 si 15.00, la numarul de telefon 0256/352834, in zilele premergatoare colectarii.

Acesta actiune a fost initiata de Salprest in 2007, iar de atunci societatea a reusit colectarea de la lugojeni a 40,8 tone de deseuri electronice si electrocasnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.