„Ora Pamantului”, marcata in municipiile Deva si Hunedoara

„Ora Pamantului”, marcata in municipiile Deva si Hunedoara
„Ora Pamantului”, marcata in municipiile Deva si Hunedoara

In ultima sambata a lunii martie a fiecarui an, la nivel mondial, este marcata „Ora Pamantului”, care are drept scop constientizarea populatiei fata de efectele pe care le are asupra mediului producerea de energie electrica. Astfel, in 28 martie, primariile municipiilor Deva si Hunedoara se alatura evenimentului prin gestul simbolic de intrerupere a iluminatului timp de o ora in institutii publice, dar si pe mai multe strazi din cele doua localitati.

O ora fara curent electric

In municipiul Deva, la initiativa primarului Petru Marginean, va fi oprit iluminatul ambiental si interior intre orele 20.30 si 21.30 la sediul Primariei si Consiliului local Deva, Consiliului Judetean Hunedoara, Prefecturii judetului Hunedoara, Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane „Magna Curia”, Teatrului de Arta Deva, Centrului Cultural „Dragan Muntean”, precum si la unitatile de invatamant din municipiu. „Totodata, va indemnam sa fiti alaturi de noi in campania „Ora Pamantului 2015”, sa stingeti lumina timp de ora in locuinte, sa iesiti impreuna cu familia, cu prietenii, cu colegii, la o plimbare simbolica prin oras, la o alergare nocturna ori la o tura cu bicicleta”, se arata intr-un comunicat transmis de Primaria Deva.
Cei din municipiul Hunedoara vor marca „Ora Pamantului” prin intreruperea iluminatului public intre orele 20.30 si 21.30 pe Bulevardele Corvinul si Dacia si pe strazile George Enescu, Ciprian Porumbescu, Gheorghe Baritiu. „In acest timp, in fata Casei de Cultura, un grup de tineri voluntari si cetateni ai orasului vor scrie cu ajutorul lumanarilor numele municipiului nostru – Hunedoara”, anunta printr-un comunicat reprezentantii Primariei Hunedoara.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente