Ora Pamantului: Palatul Cotroceni isi stinge luminile

Ora Pamantului: Palatul Cotroceni isi stinge luminile
Ora Pamantului: Palatul Cotroceni isi stinge luminile

Administratia Prezidentiala a anutat, vineri, ca se alatura unuia dintre cele mai importante evenimente dedicate protectiei mediului, ”Earth Hour – Ora Pamantului”, astfel ca sambata, in intervalul orar 20.30-21.30, iluminatul Palatului Cotroceni va fi intrerupt.

Potrivit unui comunicat de presa, Administratia Prezidentiala se alatura unuia dintre cele mai importante evenimente dedicate protectiei mediului, ”Earth Hour – Ora Pamantului”, care pledeaza pentru un mediu inconjurator sanatos si pentru valorificarea eficienta a resurselor existente.

”Sambata, 28 martie a.c., in intervalul orar 20.30-21.30, iluminatul Palatului Cotroceni va fi intrerupt”, se precizeaza in comunicatul Presedintiei.
Alte doua institutii publice, Guvernul si Camera Deputatilor au anuntat ca se alatura institutiilor publice la nivel international care marcheaza, in 28 martie, „Ora Pamantului.

Astfel, sambata, intre orele 20.30-21.30, iluminatul Palatului Victoria si iluminatul exterior si interior al cladirii Palatului Parlamentului vor fi intrerupte pentru o ora, incepand de la 20.30, scrie MEDIAFAX.

Decizia de a stinge iluminatul la Palatul Parlamentului a fost luata la propunerea organizatiei World Wide Fund for Nature, care a precizat ca gestul, pe langa valoarea practica de economisire a energiei electrice consumate timp de o ora in cea mai mare cladire civila din lume, va transmite un mesaj de rezolvare a problemelor de protectie a mediului la nivel international.

In solicitarea organizatiei WWF se mentionaza ca acest eveniment a fost organizat si in anii trecuti, iar anul acesta se vor stinge luminile in 28 martie, la ora 20.30.

Evenimente similare vor avea loc in peste 7.000 de orase din mai mult de 162 de tari, cu mesajul de protejare a naturii si de rezolvare a problemelor din ce in mai acute de mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *