Activitati ornitologice pentru copii si tur de observare a pasarilor de Ziua Pasarilor la Cluj

Activitati ornitologice pentru copii si tur de observare a pasarilor de Ziua Pasarilor la Cluj
Activitati ornitologice pentru copii si tur de observare a pasarilor de Ziua Pasarilor la Cluj

In acest an, pe data de 28 martie 2015 Societatea Ornitologica Romana (SOR) din Cluj-Napoca va sarbatori „Ziua Pasarilor”. Cu aceasta ocazie specialistii SOR invita clujenii sa participe la o serie de activitati dedicate tuturor iubitorilor de pasari si natura.

Pentru cei avansati in cunoasterea pasarilor sau dornici de o plimbare in natura organizam un tur ornitologic in Padurea Hoia. Principala activitate de aici este observarea pasarilor cu ajutorul instrumentelor optice: binoclu si luneta. Pentru identificarea tuturor speciilor este folosit determinatorul de pasari, cartea de capatai a tuturor ornitologilor si birdwatcherilor.

„Specialistii SOR Cluj Napoca vor aduce binocluri si lunete, dar este posibil ca acestea sa nu fie de ajuns. De aceea, participantii sunt rugati sa isi aduca si ei propriile binocluri. Turul ornitologic va incepe de la ora 10:00 din fata Muzeului Etnografic al Transilvaniei”, transmit reprezentanti SOR.

Partea a doua a evenimentului este dedicata copiilor. „Pentru cei mici organizam o serie de activitati pentru o mai buna cunoastere a pasarilor, tot sambata, 28 martie. Actiunile demareaza de la ora 10,00 in Parcul Central din Cluj-Napoca, zona Cazinoului, in aer liber. Aici, micutii vor avea ocazia de a observa pasarile cu binoclul si de a afla informatii interesante despre comportamentul pasarilor”, au mai afirmat acestia.

Specialistii SOR Cluj Napoca vor avea carti cu pasari pentru determinarea speciilor observate, atat in limba romana, cat si in limba maghiara, jocuri de determinare a pasarilor, planse de colorat, planse pentru masti si zmee. De asemenea, pentru cei mici este organizat si un concurs de desene intitulat ”Vestitorii Primaverii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *