Ora Pamantului. Un miliard de oameni vor stinge lumina sambata seara

  1
  308
  Ora P?mântului 2013: Ministerul Mediului stinge toate luminile ?i electronicele video
  Ora Pământului 2013: Ministerul Mediului stinge toate luminile şi electronicele video

  Milioane de oameni au stins ieri seara lumina timp de o ora, pentru a marca „Ora Pamantului”. La noi in tara, evenimentul a fost marcat la Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj, Tulcea si Brasov.ora pamantului in romania
  In Capitala, luminile s-au stins la Palatul Parlamentului. „Ora Pamantului” vrea sa transmita un semnal puternic si sa arate ca oamenii din intreaga lume sunt ingrijorati, dar si pregatiti sa ia atitudine impotriva poluarii si a schimbarilor climatice.

  Programul „Ora Pamantului” a fost initiat in urma cu doi ani la Sydney, in Australia, de catre organizatia World Wide Fund for Nature. Din 2008, a devenit un eveniment care se desfasoara pe intreg globul. Sambata, in orase din toata lumea, luminile se vor stinge timp de o ora, intr-un gest simbolic. Oamenii sunt asteptati sa stinga luminile din propriile locuinte, din sediile companiilor, restaurante si alte locuri publice.

  Evenimentul s-a desfasurat in peste o mie de orase ale planetei. Un miliard de oameni au fost asteptati sa se alature initiativei. Primul oras care a sarbatorit Ora Pamantului se numeste Christchurch, si este cel mai mare de pe o insula situata in sudul Noii Zeelande. Rand pe rand, luminile s-au stins apoi in Australia, Asia, Europa si continetul american, pe masura ce s-a facut ora 20.30 pe fiecare meridian.

  Anul acesta, un rol important in promovarea evenimentului au avut retelele de socializare virtuala precum Myspace, Facebook, Twitter. Oameni din intreaga lume, plini de entuziasm, si-au incurajat prietenii si cunostintele sa participe la „Ora Pamantului”.

  Scopul initiativei este, potrivit sustinatorilor, sa atraga atentia asupra fenomenului schimbarilor climatice dar si sa demonstreze ca un gest simplu, preluat de milioane de persoane, are un impact pozitiv pentru mediu.

  Sursa: Antena 3

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.