Americanii, nemultumiti de becurile ecologice

1
309

Tot mai multe voci critice se ridica impotriva becurilor fluorescente, despre care se spune ca ar trebui sa fie o investitie profitabila, datorita consumului scazut de energie si a longevitatii.
becuri ecologice
Becurile fluorescente compacte, cunoscute cel mai adesea drept becuri ecologice sunt mai scumpe decat becurile cu filament, dar se presupune ca au o durata de viata de pana la 10.000 de ore si fac economie la factura de curent.

Potrivit jurnalistilor de la New York Times, insa, din ce in ce mai multi consumatori sunt nemultumiti de calitatea becurilor ecologice, care dureaza, adesea, mai putin decat un bec cu filament. Unii cumparatori s-au plans ca, din numarul de becuri cumparate, un procent de aproximativ 20% au fost defecte. Mii de consumatori au inceput deja sa faca plangeri pe internet la companiile producatoare.

Specialistii sunt de parere ca presiunile guvernului american de a reduce pretul acestor becuri sta la baza acestor probleme. Producatorii folosesc materiale de proasta calitate, iar standardele de certificare sunt destul de permisive.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.