Oradea: De Ziua Pamantului, Asociatia Probikers organizeaza un mars si planteaza nuci

  0
  426
  Oradea: De Ziua Pământului, Asociaţia Probikers organizează un marş şi plantează nuci
  Oradea: De Ziua Pamantului, Asociatia Probikers organizeaza un mars si planteaza nuci

  Asociatia Probikers organizeaza sambata, 21 aprilie, in parteneriat cu Inspectoratul de Politie Judetean Bihor,un maraton national pe dealurile din jurul Oradiei. Pentru profesionisti, cursa se va intinde pe 80 de kilometri (aproximativ 6 ore), iar pentru amatori, pe 35 de kilometri.

  Startul se va da la ora 10, din fata Bazinului Olimpic, iar concurentii vor pedala prin padurea Saldabagiu, Podgoria, Ineu, Balaia, Burzuc, Susturogiu, Sisterea, Cetariu, Paleu, Saldabagiu de Munte si Podgoria, finish-ul fiind tot in fata Bazinului Olimpic. Pentru amatori, taxa de inscriere este de 40 de lei, iar pentru profesionisti, 60 de lei.

  Probikers continua sa promoveze miscarea printr-un nou mars Critical Mass care va avea loc duminica, 22 aprilie, de Ziua Pamantului. Biciclistii vor porni de la 18.30 din Parcul Magnolia si vor ajunge pana in fata Primariei, unde vor ridica bicicletele deasupra capului, in semn de protest fata de lipsa pistelor de biciclete.

  In plus, in aceeasi zi, de la ora 15, pentru a incuraja voluntariatul pentru mediu, Probikers si Administratia Bazinala de Apa Crisuri vor planta 20 de pomi pe marginea unei portiuni din pista de biciclete de pe Crisul Mic (Episcopia, intersectia cu strada Matei Corvin). Este vorba de pomi din familia juglas nigra (nucul negru), care in sase ani pot atinge sapte metri in inaltime.

  Organizatorii ii invita pe toti cei interesati sa se alature manifestarilor organizate de Ziua Pamantului.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.