Oradea: Presedinti de asociatii pe lista Uniunii Ecologiste

Oradea: Presedinti de asociatii pe lista Uniunii Ecologiste

La depunerea candidaturilor, Horea Vuscan a avut un schimb de replici cu seful Biroului Electoral Municipal.

Horea Vuscan a depus vineri lista cu candidatii Uniunii Ecologiste din Romania (UER) pentru Consiliul Local Oradea. Lista ecologistilor este formata in principal din presedinti si administratori de asociatii de proprietari, a anuntat Vuscan. Pe langa cei 24 de reprezentanti ai asociatiilor, pe lista se mai regaseste fostul lider al studentilor oradeni, Raul Derecichei.

Candidatul UER pentru functia de primar al Oradiei este Horea Vuscan. Initial, Vuscan a reprezentat Miscarea Verzilor Democrat Agrarieni (MVDA), dar a trebuit sa plece din aceasta formatiune, din cauza aliantei incheiate de catre MVDA cu USL. Din cauza acestei aliante, Vuscan nu a putut candida, alaturi de MVDA, pe lista PSD pentru Oradea, din cauza adversitatii cu actualul primar al municipiului. PSD este membru al USL, fiind aliat cu PNL Oradea, presedinte a carei organizatii este Ilie Bolojan.

De aceea, s-a inscris in Uniunea Ecologista din Romania (UER), platforma politica din care mai fac parte economistul Mircea Cosea, fost ministru al Reformei in Guvernul Vacaroiu, academicianul Razvan Theodorescu si scriitorul Dinu Sararu.

Judecatorul a chemat Politia Locala

La Biroul Electoral Municipal – situat in incinta cladirii Primariei, Vuscan a avut un schimb de replici cu presedintele BEM, judecatorul Ovidiu Galea. Vazand ca Vuscan s-a apucat sa scrie ceva pe documentele cu candidatii UER pentru CL Oradea, judecatorul Galea l-a atentionat ca nu este permis sa completeze documentele pentru inscrierea in alegeri chiar la sediul BEM. Vuscan s-a aratat deranjat de remarca judecatorului, declarandu-se obstructionat de seful BEM. Observand ca nu o scoate la capat cu Vuscan, Ovidiu Galea a chemat la fata locului Politia Locala. Insa pana a ajuns politista, spiritele s-au calmat. Totusi, presedintele BEM a cerut ca de acum inainte un politist local sa fie tot timpul prezent la sediul Biroului Electoral Municipal.

De asemenea, judecatorul Galea s-a aratatnemultumit de modul de prezentare a documentelor despre candidati. Drept exemplu, Galea i-a aratat lui Vuscan cum arata mapele unui alt partid – PRM.

Horea Vuscan ii invita pe oradenii scarbiti de felul in care s-a facut politica in Romania, in ultimii 22 de ani, sa voteze cu vecinii lor – presedinti si administratori de asociatie. In ceea ce-l priveste pe el, Vuscan afirma ca nu-l intereseaza sa faca bani din politica, deoarece este deja un prosper om de afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *