Consumul de fructe de padure, indeosebi afine si capsune duc la prevenirea declinului mental

0
343
3 sfaturi sa scapi de dependenta de dulciuri
Fructele care ajuta impotriva imbatranirii creierului.

Cercetatorii au descoperit ca la femei, consumul de fructe de padure, indeosebi afine si capsune duc la prevenirea declinului mental aparut odata cu imbatranirea.

Potrivit oamenilor de stiinta, continutul ridicat de flavonoide al acestor fructe poate incetini procesul de imbatranire a creierului. Flavonoidele sunt compusi antioxidanti care protejeaza impotriva unei game largi de boli. Cercetatorii sunt de parere ca stresul si inflamatiile contribuie la deterioarea cognitiva, iar nivelul crescut de flavonoide are rolul de a atenua aceste efecte, neutralizand in acelasi timp radicalii liberi, care sunt acei atomi care pot deteriora membranele celulelor si ADN-ului.

Studiul prezentat de dailymail.co.uk, a inceput in 1976 si a fost realizat pe un esantion de 121.700 de femei, cu varste intre 30 si 55 de ani. Intre 1995 si 2001, din 2 in 2 ani, femeilor de peste 70 de ani li s-au evaluat functiile cognitive, descoperindu-se ca cele care au consumat moderat afine si capsune au avut un declin cognitiv redus. In cazul femeilor care au consumat aceste fructe in cantitati mai considerabile intarzierea declinului cognitiv a atins 2 ani si jumatate. De asemenea, cercetatorii au precizat ca aportul de fructe ajuta la reducerea riscului de aparitie a dementei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.