Array

Orasele vor economisi apa

Manifestarea internationala numita “Saptamana apei” si-a inchis lucrarile la Stockholm. Cei 2.500 de specialisti prezenti au subliniat necesitatea economisirii “aurului albastru”

Cresterea nivelului ma-ri-lor, topirea ghetarilor, ploile torentiale, uraganele, dar si zonele unde s-a instalat seceta prelungita: in fata consecintelor incalzirii planetare, gestionarea a-pei devine o prioritate in-ternationala. Administrarea resurselor acesteia trebuie sa tina cont de doua aspecte: consumul exagerat de apa potabila, dar si riscul la care sunt expuse orasele de la malul marilor si oceanelor.

Cea de-a 17-a editie a congresului mondial dedicat in exclusivitate apei, care anul acesta a avut loc in capitala Suediei, a incercat sa gaseasca solutii pentru provocarea paradoxala pe care intreaga umanitate o are de infruntat: excesul de apa cauzat de catastrofe naturale, precum inundatii sau uragane, dar si lipsa din ce in ce mai extinsa a apei potabile, din cauza perioadelor prelungite de seceta si a desertificarii ce se extinde in unele zone de pe glob.

Expertii SIWI (Institutul International al Apei din Stockholm) sunt de parere ca omenirea trebuie sa gaseasca modalitatea de a echilibra doua aspecte: daunele produse de incalzirea globala si faptul ca rata demografica, la nivel mondial, este in continua crestere.

Citeste articolul Orasele vor economisi apa integral in Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente