Alimentatia corecta implica utilizarea hranei bogate in antioxidanti, singurele substante care pot combate nocivitatea radicalilor liberi si mentin capacitatea celulei de a se apara impotriva atacurilor virotice si microbiene.

Despre vitamine a auzit toata lumea! Despre antioxidanti – mai putin. Pornind de la aceasta concluzie, cercetatorii din lumea intreaga sunt preocupati de dezvoltarea acelei ramuri a medicinei care se ocupa de identificarea surselor alimentare de antioxidanti. Aceste substante naturale pot inlatura efectele nocive ale radicalilor liberi.

Multi se intreaba ce sunt acesti radicali liberi? Pe intelesul tuturor, asa cum metalul rugineste din cauza umiditatii din atmosfera, tot asa corpul uman este vulnerabil la oxidanti specifici, care ataca celulele corpului, cunoscuti si sub numele de radicali liberi. Nu putem sa ne ascundem de acesti radicali liberi pentru ca ei exista pretutindeni: in apa, aer, alimente si, fireste, in corpul nostru, ca produse secundare ale metabolismului.

Citeste articolul Antioxidantii sunt protectorii sanatatii noastre. integral in Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.