Oxfam: 1% dintre oameni poseda mai mult decat ceilalti 99%

  0
  461
  Oxfam: 1% dintre oameni posedă mai mult decât ceilalți 99%
  Oxfam: 1% dintre oameni posedă mai mult decât ceilalți 99%
  Oxfam: 1% dintre oameni poseda mai mult decat ceilalti 99%
  Oxfam: 1% dintre oameni poseda mai mult decat ceilalti 99%ariere 

  Patrimoniul a 1% dintre cei mai bogati oameni din lume a depasit anul trecut ceea ce detineau ceilalti 99%, anunta organizatia neguvernamentala britanica Oxfam. ONG-ul propune ca aceasta tema sa fie dezbatuta la Forumul Economic Mondial de la Davos, din Elvetia, care incepe miercuri.

  „Distanta dintre grupul celor mai bogati si restul populatia s-a marit in mod spectaculos in cursul ultimelor 12 luni”, constata un raport al organizatiei, citat de Agerpres. Anul trecut, Oxfam estimase ca 1% vor poseda mai mult decat restul lumii in 2016. Aceasta predictie s-a realizat, de fapt, in 2015, cu un an mai devreme. Organizatia a mai calculat ca 62 de persoane poseda tot atat de mult ca jumatate din cea mai saraca populatie mondiala.

  Ca solutie, Oxfam propune incetarea „erei paradisurilor fiscale”, subliniind ca 9 intreprinderi din 10 care figureaza printre partenerii strategici ai Forumului Economic Mondial sunt prezenti in cel putin un paradis fiscal. „Trebuie sa interpelam guvernele, intreprinderile si elitele economice prezente la Davos pentru ca ele sa se angajeze sa puna capat erei paradisurilor fiscale care alimenteaza inegalitatile mondiale si impiedica sute de milioane de persoane sa iasa din saracie”, afirma Winnie Byanyima, director general al Oxfam International.

  Anul trecut, mai multi economisti au contestat metodologia utilizata de Oxfam. ONG se apara subliniind ca prin patrimoniu net intelege activele detinute, mai putin datoriile.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.