Padina Fest 2012

Padina Fest

Daca editia de anul trecut a stat sub semnul ecologiei, anul acesta, pe langa obiectivul principal de protejare a naturii si ridicare a educatiei montane, Padina Fest pune un deosebit accent pe sport si miscare in aer liber organizand trei maratoane.

Cei pasionati de ciclism vor avea ocazia de a explora Parcul Natural Bucegi cu traseele incredibile din zona in cadrul Maratonului Bucegilor, un maraton de MTB cross courty, intr-un cadru spectaculos, la o altitudine de pana la 2000 metri. Traseul, de aproximativ 40 km cu o diferenta de nivel de 1000 metri, va avea startul pe platoul Lunca Padinii si va trece pe langa numeroase obiective turistice: Lacul Bolboci, Saua Dichiului, Valea Dorului, Piatra Arsa, Babele, Cerdacul si Pestera.

Noutatea acestei editii o constituie organizarea intrecerii sportive Provocarea Bucegilor, un maraton de alergare exclusiv pe carari de munte. Traseul, urmarind doar zonele marcate din Bucegi, are 40,3 kilometri si 2444 metri diferenta de nivel pozitiva. Cei care doresc sa incerce ceva diferit pot opta pentru o cursa mai scurta si nou folosita in Romania, o cursa de tipul „Hit the Top up and down challenge”. Directia Omu (16,95 kilometri, 1281 metri diferenta de nivel pozitiva) presupune atingerea varfului Omu, cel mai inalt varf din masivul Bucegi, si intoarcerea la start/finish pentru terminarea cursei.

Din dorinta de a imbina sportul cu protejarea naturii, Padina Fest lanseaza miscarea „La Padina Fest cucereste un munte!”, initiativa menita sa incurajeze participantii sa vina la festival fie pe traseele montane deja amenajate, fie pe bicicleta. In acest sens sunt puse la dispozitie toate informatiile necesare pe site-ul festivalului.

Alte activitati sportive ce vor avea loc la festival sunt cele din aria alpinismului: tiroliana, rapel, catarare, drumetii montane si multe alte surprize care vor ridica adrenalina participantilor la cote maxime. Aventura si miscarea vor fi insotite de momente de refacere si sesiuni de EcoRelax cu metode practice de relaxare si meditatie care ofera participantului alternative armonioase pentru eliberarea de stres, echilibru mental si exercitii fizice utile corpului si spiritului. In cadrul acestor sesiuni se vor prezenta tehnici de Tai Chi, Qui Gong si pranayama (exercitii de respiratie).

Daca pe timpul celor cinci zile de festival participantii vor avea ocazia de a lua parte la workshopuri diverse, se vor destinde in zona de relaxare cu hamace special amenajate si vor putea urmari filme dintre cele mai diverse, serile vor fi animate de concerte ale unor trupe consecrate precum si trupe debutante care promit un show de exceptie. Vita de Vie, Suie Paparude, Steelborn, OCS, Kumm, Emeric Imre sunt doar cateva dintre formatiile care vor urca pe scena festivalului. Mai mult, anul acesta seria concertelor se intinde si pe seara de duminica.

Editia de anul acesta se bucura de implicarea Vodafone, Volksbank, Ciuc, HyperSport, Giant, Generali, 360 Revolution, a autoritatilor locale precum Consiliul Judetean Dambovita, Parcul Natural Bucegi, Primaria Moroieni si a partenerilor media Radio Guerilla si 24 Fun.

Festivalul Padina Fest isi deschide portile pentru cea de-a 3-a editie intre 1 si 5 August pe Platoul Lunca Padinii din Muntii Bucegi si ii asteapta pe toti cei care doresc sa se alature miscarii intr-un cadru organizat in care respectul pentru natura este pe primul loc in prioritatile organizatorilor.

Pentru mai multe detalii legate de festival si maratoane: www.padinafest.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *