Padurea de la Babadag va fi inundata, sambata, de amatorii de mountain bike

  0
  421
  Pădurea de la Babadag va fi inundată, sâmbătă, de amatorii de mountain bike
  Padurea de la Babadag va fi inundata, sambata, de amatorii de mountain bike

  Padurea de la Babadag va fi inundata, sambata, de amatorii de mountain bike, care vor participa la a doua editie a singurului concurs cross country din Dobrogea.

  Pe 11 august amatorii de mountain bike din toata tara sunt asteptati la Babadag XC, in orasul Babadag, la singurul concurs de ciclism cross country din Dobrogea. Competitia urmareste promovarea regiunii de sud-est a Romaniei drept destinatie pentru mountain bikeri. Aflat acum la a doua editie, Babadag XC s-a bucurat anul trecut de aprecieri pozitive din partea concurentilor. Acestia au fost luati prin surprindere de frumusetea padurii de la Babadag, dar si de adrenalina de care au avut parte pe traseu.
  „Scopul Babadag XC este de a arata ca si in Dobrogea avem destinatii pentru mountain bike. Deoarece litoralul si Delta Dunarii sunt zonele cele mai vizitate, oamenii tind sa ignore zone precum Muntii Macinului, Cheile Dobrogei sau Padurea Babadagului, unice prin bogatia reliefului, a faunei si florei. Anul trecut au participat concurenti din toata tara, care au fost surprinsi de traseul pe care l-au strabatut.

  Ne bucuram sa aratam ciclistilor oportunitatile de cross country din sud-estul Romaniei”, au declarat reprezentantii organizatorului. Cursa porneste de langa ruinele unei cetati romane si se desfasoara de-a lungul unui drum forestier. Cunostintele tehnice ale ciclistilor vor fi puse la incercare de portiuni de urcari si coborari abrupte, dar si de teren plat de pamant si macadam. Competitia este deschisa atat amatorilor, cat si sportivilor licentiati la cluburile sportive (elite), existand o plaja larga de categorii de participanti: amatori-masculin – 14-19 ani , 20-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, 50+ani, amatori-feminin – 14-29 ani, 29+ ani, elite si copii. Concurentii vor parcurge ture de cate 17 km, in functie de categoria la care s-au inscris, astfel: elite – 3 ture, amatori-masculin – 2 ture, amatori-feminin – o tura. Copiii participanti vor avea un traseu special, adaptat varstei lor.

  Bani si o bicicleta

  Pentru fiecare grupa de concurenti si categorie de varsta, primii trei care vor trece linia finish-ului vor primi premii pentru performantele lor astfel: locul I – 350 lei, locul II – 250 lei, locul III – 150 lei. Pe langa acestea, se va organiza si o tombola la care se vor castiga diverse cadouri, iar cel mai norocos ciclist se va intoarce acasa cu o bicicleta nou-nouta.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.