Doua programe de finantare europeana, in conflict!

Bugetul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor pentru 2015 a trecut de votul comisiilor de buget-finanțe
Doua programe de finantare europeana, in conflict!

Prelungirea licitatiilor din cadrul POS Mediu, de extindere a sistemelor de apa si canalizare, impiedica derularea si incheierea lucrarilor POR, de reabilitare a 14 strazi

Lucrarile de reabilitare cu fonduri europene a 3 strazi din municipiul Suceava nu pot fi executate din cauza ca pe acestea nu au fost facute interventiile la infrastructura subterana de apa si canalizare. In cauza sunt strazile Mitocelului, Campului si Aleea Dumbravii, artere facand obiectul proiectului mare de modernizare a 14 strazi sucevene cu fonduri comunitare accesate in cadrul Programului Operational Regional (POR).

Ieri, seful administratiei locale, Ion Lungu, a declarat ca procedurile de licitatie pentru adjudecarea constructorilor din Programul Operational Sectorial POS – Mediu de extindere a retelelor de apa si canalizare treneaza, si aceasta in conditiile in care POR se va incheia, in mod obligatoriu, odata cu venirea inghetului, in noul sezon rece.

„Din pacate inca nu s-a definitivat cu licitatia pentru alimentarea cu apa si canalizare, trei strazi depinzand de aceasta, respectiv Mitocelului, Campului si Aleea Dumbravii. Speram ca acest lucru sa se intample cat mai repede. Se asteapta un raspuns de la ANRMAP, speram ca acesta sa vina cat mai repede, in aceste zile, astfel incat sa fie finalizata licitatia si sa putem reabilita alimentarea cu apa si canalizarea de pe aceste trei strazi. Toate acestea au respectivele servicii, pe portiuni de proiecte, insa restul fac obiectul noului program”, a subliniat edilul sef.

La licitatia pentru desemnarea executantului lucrarilor din cadrul POS, de extindere a retelelor de apa si celor de canalizare din municipiul Suceava s-au inscris nu mai putin de 13 societati comerciale. In resedinta de judet sunt vizate extinderea retelelor de utilitati din Itcani, precum si introducerea acestora in noile cartiere ale urbei, respectiv Tatarasi, Laniste si cel adiacent bulevardului Sofia Vicoveanca. Astfel, extinderea retelelor de alimentare cu apa ar urma sa se faca pe 76 de strazi, cu circa 31,3 km, iar reabilitarile au in plan 25,4 km de conducte de pe 67 strazi din toate cartierele, mai putin centrul orasului. Retelele de canalizare de pe 70 de artere vor fi extinse cu 32,7 km, iar cele de pe alte 15 strazi, in lungime de 6 km, vor intra in reabilitare. Proiectul vine in continuarea Programului ISPA de reabilitare a retelelor de apa, retelelor de canalizare si modernizare a statiei de tratare-epurare a apelor menajere din resedinta de judet, inceput in 2007 si incheiat in 2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *