Paianjenul topaitor si broasca ciripitoare, printre speciile recent descoperite in Papua Noua Guinee

O broasca ciripitoare, paienjeni topaitori si o soparla dungata se afla printre cele peste 50 de specii noi de animale descoperite de oamenii de stiinta intr-o regiune muntoasa din Papua Noua Guinee.

Din animalele descoperite, 50 de specii de paianjen, trei broaste si o soparla nu au mai fost descrise niciodata in literatura stiintifica, a declarat Conservation International.

Asociatia, cu baza in Washington DC, si-a petrecut ultimele luni analizand peste 600 de specii de animale pe care le-a gasit in timpul expeditiei in insula din sudul Pacificului, in iulie si august.

Noile specii includ o micuta broasca maro cu un ciripit foarte ascutit, o broasca verde de copac cu ochi de insecta si o alta cu un strigat asemanator sunetului unui telefon.

Unul dintre paienjenii topaitori este verde deschis si lucitor, iar celalalt este maro si blanos.
paianjen topaitor

„Daca descoperim lucruri noi care sunt mari si spectaculoase, inseamna ca acolo mai sunt o groaza de lucruri despre care nu stim nimic”, a spus Steve Richards, liderul expeditiei. „Intotdeauna ma surprind lucrurile extraordinare descoperite pe insula aceea”, a subliniat cercetatorul.
broasca
Descoperirile sunt foarte importante, mai ales cea a speciilor noi de broasca, a declarat Craig Franklin, un profesor de zoologie la Universitatea Queensland din Australia, care studiaza broaste.

„Ele sunt vazute ca un bioindicator excelent al sanatatii mediului”, a spus Franklin, care nu a fost implicat in expeditie. „De multe ori vedem un declin la broaste, ca rezultat direct al unui mediu afectat”, a mentionat profesorul.

Cercetatorii de la Conservation International a explorat regiunea alaturi de oameni de stiinta de la Universitatea British Columbia din Canada si de la Universitatea de stat din New Jersey, precum si de cercetatori din Papua Noua Guinee.

Zona studiata de cercetatori este o sursa critica de apa dulce, folosita de zeci de mii de oameni din comunitatile inconjuratoare, iar clanurile locale se bazeaza pe vanatoarea in aceasta regiune.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *