Pamantul nu stie carte…?!

  0
  326
  Claudiu Marius Pascovici reprezintă România la conferinţa "Global Ethics – Save the Planet Earth"

  Asa au declarat specialistii, dupa cutremurul ce a avut loc luna aceasta. Si totusi, se pare ca Pamantul stie carte. A stiut sa dea semnalele potrivite astfel incat sa determine aparitia institutiilor specializate in domeniul protectiei mediului, a agentilor economici preocupati de problematica poluarii, a instrumentelor menite sa protejeze mediul, a miilor de organizatii ce militeaza pentru protectia acestuia.

  Sa le luam pe rand. Una din institutiile ce are ca domeniu de activitate protectia mediului, este Administratia Fondului pentru Mediu. Revista Infomediu Europa a stat de vorba cu noul presedinte AFM, Vlad Marcoci, despre cele mai diverse programe in care institutia se va implica in viitorul apropiat.

  Agenti economici interesati de protectia mediului. Destul de multi, am putea spune. Sau poate ca i-am cunoscut noi pe acestia. Aflam de la ei ce inseamna casele pasive, ne bucuram de inaugurarea celei mai mari fabrici de reciclare a DEE-urilor, din Romania.

  Instrumente folosite in vederea protejarii mediului. Unele dintre acestea sunt certificatele verzi. In scopul informarii pe scara larga, a ceea ce inseamna aceste certificate, Grupul de Presa Reporter a organizat o masa rotunda cu aceasta tema, la care au participat oaspeti de seama. Cu acelasi obiectiv, am adresat cateva intrebari doamnei Hortensia Dumitriu, director in cadrul Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului si domnului Petru Filip, presedintele Comisiei pentru administratie publica, organizarea teritoriului si protectia mediului din cadrul Senatului Romaniei.

  Pamantul stie carte. Acest verdict il urmeaza pe primul, Codrul – frate cu romanul, de luna trecuta. Poate suntem incarcati cu doze maxime de optimism. Optimism, nu naivitate. Optimism datorat oamenilor implicati la toate nivelurile in protectia mediului. Oameni pe care suntem fericiti ca ii cunoastem.

  Ana – Elena Voitinovici

  Sursa: Infomediu Europa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.