Alunecarile de teren au afectat mai multe drumuri si case din judetele Buzau, Vrancea si Mehedinti .

Drum judetean inchis si evacuari. Acestea sunt primele masuri luate de autoritati in urma surparilor de teren. Ieri, accesul catre singura zona turistica din judetul Buzau a fost restrictionat, in timp ce opt familii au fost scoase din case, evitandu-se astfel accidentele care ar fi putut fi provocate de pamantul care a luat-o la vale si in unele zone din judetele Mehedinti si Vrancea.

Circulatia rutiera pe drumul judetean 102 F, care leaga orasul Buzau de rezervatia naturala Vulcanii Noroiosi, se desfasoara in prezent pe un singur sens, dupa ce soseaua s-a surpat pe o portiune de 80 de metri.

“Am decis inchiderea circulatiei pe banda afectata de alunecari, iar circulatia a fost deviata”, a declarat Timotei Oprea, purtatorul de cuvant al Prefecturii Buzau. Drumul a fost reabilitat cu doi ani in urma si se afla inca in garantie, iar constructorul va trebui sa repare portiunea respectiva.

Zeci de oameni evacuati

Alunecarile de teren au afectat insa si zeci de persoane din sudul si estul tarii. Trei familii din satul Valcele, judetul Vrancea, au fost, ieri, evacuate. La intrarea in sat, cinci case au fost afectate in proportie de 60-80%, iar o alta se afla in pericol de prabusire.

Autoritatile locale au solicitat evacuarea tuturor familiilor din zona in locuinte modulare, insa majoritatea localnicilor au refuzat. Totodata, 12 stalpi cu retele electrice s-au prabusit odata cu falia de pamant.

Electrica Focsani a intervenit pentru debransarea de la reteaua electrica a imobilelor afectate. A-lte cinci familii dintr-un cartier periferic al municipiului Drobeta Turnu-Severin au refuzat joi noapte sa fie evacuate de autoritati, dupa ce s-a constatat ca exista riscul ca dealul pe care si-au ridicat casele sa se prabuseasca. “Se va va efectua o lucrare de consolidare, in sistem de urgenta”, a precizat Sorinel Duducea, seful Grupului de Suport Tehnic Mehedinti.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here