Pangolinii sunt pe cale de disparitie. Ce le face pe aceste mamifere atat de speciale

0
1080
Pangolinii sunt pe cale de dispari?ie. Ce le face pe aceste mamifere atât de speciale
Pangolinii sunt pe cale de disparitie. Ce le face pe aceste mamifere atat de speciale
Pangolinii sunt pe cale de disparitie. Ce le face pe aceste mamifere atat de speciale

Misteriosii pangolini, mamifere cu solzi care traiesc in Africa si in Asia de Sud-Est, sunt pe cale de disparitie, carnea lor fiind extrem de apreciata in Asia, arata un comunicat difuzat luni de CITES (Conventia privind comertul international cu specii periclitate de fauna si flora salbatice) si preluat marti de AFP.

Animalul este singurul mamifer din lume al carui corp este acoperit cu solzi, un fel de armura impotriva pradatorilor din natura. Din pacate, nu ii pot apara si de braconieri.

Potrivit grupului specializat in pangolini, care lucreaza la Londra, la Societatea de Zoologie, pangolinii reprezinta mamiferele cele mai supuse comertului ilegal, peste un milion de exemplare fiind capturate in ultimii zece ani. Consumatorii sunt gata sa plateasca sume mari pentru carnea lor, trufanda la mesele din Asia. In medicina traditionala chineza, solzii de pangolin constituie un leac impotriva multor boli, printre care psoriazisul sau circulatia sanguina proasta.

„Toate cele opt specii de pangolini sunt in prezent amenintate cu disparitia, indeosebi din cauza comertului ilegal din China si Vietnam”, arata profesorul Jonathan Baillie, copresedinte al grupului specializat in pangolini si director de programe de conservare al Societatii de Zoologie din Londra. „In secolul al XXI-lea nu ar trebui sa mai mancam specii pe cale de disparitie”, a adaugat el.

Pangolinii cantaresc intre 2 si 35 kg, in functie de specie, si masoara intre 30 si 80 cm. Pangolinul gigantic, cel mai mare, masoara 1,5 m si cantareste 35 kg. Majoritatea sunt animale nocturne care se hranesc in principal cu insecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.