Panouri cu date despre calitatea apei, amplasate pe plajele de pe litoral

Panouri cu date despre calitatea apei, amplasate pe plajele de pe litora

Peste 30 de panouri cu informatii despre zonele de imbaiere si calitatea apei au fost amplasate pe plajele de pe litoral, au anuntat, joi, reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea – Litoral (ABADL).

„Administratia Nationala Apele Romane are atributii, pe de o parte, de a prognoza si de a gestiona poluarile pe termen scurt, situate in proximitatea zonelor de imbaiere, iar pe de alta parte de a informa publicul cu privire la datele furnizate de autoritatile de sanatate publica in ceea ce priveste zonele de imbaiere si calitatea acestora si, dupa caz, interdictia temporara a imbaierii. Buletinele de analiza vor fi emise de catre Directia de Sanatate Publica a judetului Constanta si oferite catre presa o data la doua saptamani”, a declarat Catalin Anton.

De la 1 iunie a inceput oficial sezonul de imbaiere, iar autoritatile locale au obligatia sa amenajeze, incepand cu aceasta data, posturile de salvamar si corturile de prim-ajutor.

„Conform legislatiei romanesti, sezonul de imbaiere debuteaza la data de 1 iunie si se finalizeaza la 15 septembrie. Actiunea de salvare a vietii umane pe apa, precum si toate ajutoarele date de catre personalul posturilor de salvare si de prim-ajutor medical sunt gratuite, personalul respectiv neavand dreptul sa pretinda sau sa primeasca sume de bani pentru serviciile prestate”, a mai spus Anton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *