Patronul clubului de fotbal Internazionale Milano investeste in parcuri eoliene in Romania

Patronul clubului de fotbal Internazionale Milano investeste in parcuri eoliene in Romania

Compania italiana Saras, detinuta de familia Moratti si condusa de patronul clubului de fotbal Internazionale Milano, Massimo Moratti, are in dezvoltare in Dobrogea proiecte de productie a energiei in turbine eoliene de aproximativ 160 MW, au declarat pentru Mediafax surse din piata energiei.

Investitiile in parcurile eoliane pot ajunge la 1,5-1,7 milioane euro pe MW, astfel ca pentru constructia unor capacitati de 160 MW costurile ar putea depasi 270 milioane de euro.

Massimo Moratti este fiul lui Angelo Moratti, fondatorul companiei Saras.

Compania italiana Saras detine 15% din capacitatea de rafinare a petrolului din Italia si are activitati si in sectorul gazului natural lichefiat.

De asemenea, Saras detine capacitati de productie a energiei electrice care livreaza o cantitate de 4 TWh pe an, echivalentul a 7% din productia anuala a Romaniei, precum si fabrici de productie a biodieselului, cu o capacitate de 200.000 de tone.

Moratti s-a intalnit miercuri la, Palatul Cotroceni, cu presedintele Traian Basescu, care i-a multumit pentru investitiile companiei in Romania.

“Va multumesc foarte mult pentru investitiile pe care le faceti in Romania. Suntem foarte impresionati de ce faceti in domeniul energiei electrice si speram ca va veti extinde afacerile”, a spus Basescu.

Moratti a afirmat ca va continua investitiile in domeniul electricitatii, dar si ca va activa in domeniul organizatiilor non-profit, pentru copii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,334FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente