Parc ecologic pentru tinerii resiteni de “Ziua Copilului”

Asociatia parintilor din scoala 8 Resita si Scoala cu clasele I-VIII Nr. 8 au inaugurat astazi, un parc dedicat copiilor. Spatiul verde a fost amenajat si cu ajutorul celor mici. Acestia au plantat peste 1000 de flori, arbusti si arbori pentru ca locul sa fie unul special.parc ecologic

De Ziua Copiilor elevii de la Scoala cu clasele I-VIII Nr. 8 din Resita au avut bucuria imensa de a inaugura parcul ecologic situat in curtea scolii.

Impreuna cu asociatia parintilor care a pus pe picioare acest proiect in cadrul “Programului Spatii Verzi”, tinerii s-au putut bucura astazi de parcul la care si ei au dat o mana de ajutor.

“Iubesc Natura-vreau sa-i fiu prieten!” este un proiect prin care s-a dorit modernizarea parcului scolar existent printr-o interventie neagresiva asupra mediului inconjurator cu implicarea activa a elevilor, parintilor si a comunitatii locale.

Proiectul a fost realizat in urma castigarii unui proiect in cadrul “Programului Spatii Verzi”. Noi am primit finantare de la acestia in proportie de peste 60 la suta din costul total al parcului”, a spus Camelia Coanda, membru in comitetul director al Asociatiei Parintilor din Scoala 8 Resita. Pe langa cele aproximativ 1200 de flori, arbusti sau arbori plantati de scolari, acestia au ajutat si la realizarea de alei ecologice, au participat la confectionarea pliantelor si a afiselor pentru a arata resitenilor implicarea si daruinta de care au dat dovada pentru finalizarea acestui spatiu de joaca ecologic.

Nu au lipsit nici momentele artistice pe parcursul acestei zile. Copii au prezentat un spectacol de dans modern si unul de dansuri populare si au mai pus in scena o piesa de teatru.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente