Parcari ecologice in municipiul Bacau

  Parcari ecologice in municipiul Bacau

  Consilierii locali bacauani au aprobat un proiect de hotarire ce vizeaza constructia de noi parcari ecologice in municipiul Bacau. Alesii au aprobat documentatia tehnico-economica, faza proiect tehnic pentru obiectivul “Construire parcari in municipiul Bacau”.

  “In vederea fluidizarii traficului auto si maririi numarului de locuri de parcare in zone cu aglomerari de sedii administrative si institutii din municipiul Bacau, cum ar fi Politia judetului Bacau, Politia municipiului Bacau, SRI, Universitatea Bacau, Spitalul Judetean de Urgenta Bacau, precum si zona sudica a orasului propunem realizarea unor parcari ecologice, din dale inierbate, pentru protejarea peisagistica, dar si a mediului inconjurator, mentinerea suprafetei de spatiu verde si suplimentarea locurilor de parcare”, se arata in expunerea de motive a proiectului aprobat de consilierii locali bacauani.

  Sistemul parcarilor ecologice are mai multe avantaje, pentru ca filtreaza apa din precipitatii, la caldura temperatura materialului este cu cea a solului, costurile sint mai mici fata de solutiile clasice si pastreaza functia de spatiu verde. Retelele de iluminat stradal au fost trasate paralel sau perpendicular cu elementele de drum si depinzind de situatie s-a ales varianta forajului dirijat pentru a nu fi distrus carosabilul , sa nu se creeze ambuteiaje si sa se asigure un iluminat stradal uniform.

  Prima parcare se va construi pe strada Aviatori. Investitia de aici este estimata la 361.172 de lei. A doua se va amenaja pe strada Aleea Proiectantului si costurile ei sint estimate la 734.314 lei. A treia parcare va fi amenajata in intersectia strazilor Spiru Haret – Alexei Tolstoi – Carpati si va costa 797.760 de lei.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *