La Deta in jude. Timis a fost lansat primul sistem de iluminat stradal care foloseste energie regenerabila

Duminica, 2 august, au fost aprinse pentru prima data ledurile alimentate cu energie solara. Cincizeci de stalpi obisnuiti de iluminat cu becuri clasice de 250 – 280 de wati au fost inlocuiti la Deta cu un sistem care foloseste energie solara pentru iluminatul public. Investitia a fost posibila datorita accesari de fonduri europene, mai precis…

Citește mai departe

Autobuze electrice si iluminat stradal modern, implementate la Cluj cu fonduri elvetiene

Zece autobuze electrice vor circula in Cluj-Napoca peste cel mult 18 luni, acestea urmand sa fie achizitionate in baza unui proiect derulat cu fonduri elvetiene. Potrivit directorului Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, Liviu Neag, autobuzele vor fi introduse pe rutele din zona centrala, pentru a contribui astfel la scaderea nivelului de poluare, care este mai mare in…

Citește mai departe
S?pt?mâna European? a Mobilit??ii la Bra?ov

    Brasovul devine primul „smart city” din tara, prin montarea iluminatului inteligent si a butoanelor de panica

    Primaria Brasov a dat astazi ordinul de incepere a lucrarilor de modernizare a sistemului de iluminat public si cresterea sigurantei pe strazile din municipiul Brasov. Proiectul face parte dintr-un concept mai amplu, „smart city”, bikinis for women Smartwatch Reviews virtual reality headset swimsuits sale diggegg adoptat de mai multe orase din Uniunea Europeana, care prevede…

    Citește mai departe

    Interviu. Chevron spune cum va extrage gaze de sist din Romania – riscuri si avantaje

    Reprezentantii Chevron, compania americana care vrea sa testeze si, intr-un final, sa exploateze potentialul Romaniei pe segmentul gazelor de sist, sustin ca tehnologia pe care o vor aplica in acest scop, fracturarea hidraulica, nu prezinta niciun pericol nici pentru oameni, nici pentru mediu, atat timp cat operatiunile efectuate respecta toate regulile. Intr-un interviu acordat Ziare.com, reprezentantii…

    Citește mai departe
    Energia verde din Avrig atrage atentia investitorilor din Elvetia

    Invatam sa producem energie verde!

    Salonul ENERGII REGENERABILE SI ALTERNATIVE 2013 – Salonul INVENTATORILOR MARAMURESENI In perioada 22-24 mai, Centrul de Instruire si Marketing al CCI MM, Baia Mare, Aleea Expozitiei nr. 5, Camera de Comert si Industrie Maramures gazduieste doua evenimente. Este vorba despre Salonul ENERGII REGENERABILE SI ALTERNATIVE 2013, aflat la editia a III-a si Salonul INVENTATORILOR MARAMURESENI,…

    Citește mai departe
    Ineditul energiilor verzi

    Cercetari „verzi”: Profesori ai Universitatii din Oradea masoara, pe bani europeni, energiile eco ale Bihorului

    De aproape un an si jumatate, 18 cercetatori de la Universitatea din Oradea si alti 15 de la Debretin fac studii cu privire la potentialul energiilor regenerabile in regiune, cu scopul de a identifica modul in care acestea pot fi folosite eficient. Altfel spus, la finele acestei cercetari, bihorenii vor putea sti cum sa foloseasca…

    Citește mai departe

      Parcari ecologice in municipiul Bacau

      Consilierii locali bacauani au aprobat un proiect de hotarire ce vizeaza constructia de noi parcari ecologice in municipiul Bacau. Alesii au aprobat documentatia tehnico-economica, faza proiect tehnic pentru obiectivul “Construire parcari in municipiul Bacau”. “In vederea fluidizarii traficului auto si maririi numarului de locuri de parcare in zone cu aglomerari de sedii administrative si institutii…

      Citește mai departe

      Baraganul in lumina eco

      Suditi este prima comuna din tara iluminata ecologic, dupa ani in care a stat in bezna. Localitatea se afla ascunsa printre colinele de loess ale Baraganului, pe malul drept al raului Ialomita. Comuna se afla amplasata pe traseul drumului judetean ce face legatura intre Slobozia si Tandarei. Pana in 2008, Suditi era localitatea in care…

      Citește mai departe

      Idei mari pentru comunitati mici

      Initiativa „Comunitatile mici, scolile si ONG-urile din Romania promoveaza solutii energetice prietenoase climei” a generat proiecte demonstrative in 4 comunitati din Romania si a implicat 35 de scoli intr-un program de educatie pentru mediu. La sfarsitul lunii aprilie 2011 s-a incheiat proiectul „Comunitatile mici, scolile si ONG-urile din Romania promoveaza solutii energetice prietenoase climei”. In…

      Citește mai departe

      Administratiile locale vor colecta selectiv becurile folosite

      PREMIERA. Primariile si institutiile din subordinea acestora vor incepe sa colecteze selectiv deseurile de surse de lumina (tuburi fluorescente, becuri economice, becuri pentru iluminat stradal si arhitectural). Asta datorita unei campanii derulate de Asociatiile Centrul de Excelenta pentru Dezvoltare Durabila (CEDD) – portalul mentineromaniacurata.ro si Recolamp, sub Inaltul Patronaj al Garzii Nationale de Mediu, anunta…

      Citește mai departe

        Bucurestiul a devenit o capitala a risipei de lumina

        Reclamele care raman aprinse pe toata durata noptii si sursele de iluminat public pozitionate incorect transforma cerul intr-un panou opac. Efectele poluarii luminoase se manifesta atat asupra sanatatii oamenilor, cat si asupra ecosistemelor, florei si faunei. Pentru locuitorii marilor orase, cerul instelat este o utopie. Repere ale lumii moderne si in plina dezvoltare, vitrinele magazinelor…

        Citește mai departe

        Orasul Bruxelles a adoptat doua norme pentru scoaterea de pe piata a becurilor neecologice pana in 2012

        Comisia Europeana (CE) a adoptat formal miercuri doua norme ce vizeaza imbunatatirea eficientei energetice a corpurilor de iluminat, prin care becurile incandescente ineficiente vor fi scoase progresiv de pe piata si vor fi inlocuite de alternative imbunatatite din 2009 si pana la finalul lui 2012. In urma scoaterii din piata a becurilor neecologice folosite in…

        Citește mai departe