Soseaua de la Sercaia e iluminata cu energie solara

0
359

soseaua-de-la-sercaia-e-iluminata-cu-energie-solara_33_14622.jpgPentru a preveni accidentele de pe acest tronson, recent au fost montate pe tronsonul Vestem – Sercaia 19 corpuri de iluminat solar.

Resursele alternative intra cu greu in utilizarea de zi cu zi a brasovenilor. Totusi, un prim pas a fost facut tocmai la Cercaia, la granita administrativa cu judetul Brasov. Din cauza accidentelor tot mai dese produse in zona, administratorul drumului a luat hotararea de a face mai vizibile insulele din mijlocul drumului prin folosirea de instalatii de iluminat stradal.
Instalatiile nu sunt catusi de putin conventionale – ele ilumineaza strada noaptea folosindu-se de lumina din timpul zilei. „Am fost solicitati sa montam 19 corpuri de iluminat stradal solare. Acestea au marele avantaj ca pot fi montate oriunde, acolo unde este dificil sa tragi cabluri de energie electrica. In plus, nu consuma energie, deci nu ridica costuri nici macar de intretinere. Panourile solare capteaza energia si o stocheaza in acumulatori, care pe timpul noptii o elibereaza. Sistemul functioneaza si pe vreme innorata”, a declarat Directorul executiv al firmei care a furnizat echipamentele.

Sursa: www.bzb.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.