Orasul Bruxelles a adoptat doua norme pentru scoaterea de pe piata a becurilor neecologice pana in 2012

  1
  360

  Comisia Europeana (CE) a adoptat formal miercuri doua norme ce vizeaza imbunatatirea eficientei energetice a corpurilor de iluminat, prin care becurile incandescente ineficiente vor fi scoase progresiv de pe piata si vor fi inlocuite de alternative imbunatatite din 2009 si pana la finalul lui 2012.
  becuri ecologice
  In urma scoaterii din piata a becurilor neecologice folosite in gospodarii, birouri, iluminat stradal si produse industriale, orasul Bruxellel estimeaza ca vor fi economisiti circa 80 terrawati/h de energie pana in 2020. Acest nivel ar echivala cu consumul anual de electricitate al Belgiei sau cu consumul a 23 milioane de gospodarii europene si ar duce la diminuarea cu aproximativ 32 milioane tone a emisiilor de dioxid de carbon pe an.

  Becurile incandescente ineficiente vor fi scoase progresiv de pe piata si vor fi inlocuite de alternative imbunatatite din 2009 si pana la finalul lui 2012, ceea ce va duce la economii de 11 miliarde euro, bani care vor fi injectati anual in economia europeana, potrivit comunicatului CE.

  Cele doua reglementari stabilesc criterii de eficienta energetica, functionalitate si informare pentru consumatori in ce priveste becurile folosite in gospodarii, precum si pentru neoane sau alte produse de iluminat.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.