Ministerul Mediului ar putea aloca 55 milioane euro pentru realizarea hartilor de risc la inundatii

  0
  319

  Ministerul Mediului estimeaza ca pentru realizarea hartilor de risc, a hartilor de hazard si a planurilor de management al riscului la inundatii e nevoie de alocarea echivalentului in lei a 55 milioane euro, potrivit proiectului de lege de modificare a legii apelor publicat pe pagina sa de internet.
  harti de inundatii

  Potrivit proiectului este necesara alocarea echivalentului in lei a cinci milioane euro pentru fiecare district de bazin hidrografic, iar la nivel national sunt 11 asemenea districte.

  Actul normativ completeaza transpunerea Directivei privind stabilirea unui cadru de politica comunitara in domeniul apei, precum si pe cea referitoare la managementul riscurilor la inundatii. Statele membre trebuie sa adopte legislatia de conformare cu prevederile directivei privind managementul inundatiilor pana in 26 noiembrie 2009.

  Dupa modificarea legislatiei interne privind apele, vor trebui elaborate si alte acte normative, precum Normele metodologice de realizare a hartilor de hazard si de risc la inundatii, care se adopta prin hotarare de Guvern, regulamentele de organizare si functionare a Comitetului ministerial pentru situatii de urgenta, a Comisiei nationale pentru siguranta barajelor si a altor lucrari hidrotehnice, a Centrului roman de reconstructie a raurilor si a Comitetului national pentru Programul Hidrologic International.

  Programul Operational Sectorial de Mediu, prin proiectele care vor fi finantate in cadrul Axei 5 – Dezvoltarea infrastructurii adecvate de prevenire a riscurilor naturale – urmareste protejarea a 1,5 milioane de persoane din localitatile expuse inundatiilor, iar alocarea totala este de aproape 330 de milioane euro.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.