Invatam sa producem energie verde!

Invatam sa producem energie verde!
Invatam sa producem energie verde!

Salonul ENERGII REGENERABILE SI ALTERNATIVE 2013 – Salonul INVENTATORILOR MARAMURESENI

In perioada 22-24 mai, Centrul de Instruire si Marketing al CCI MM, Baia Mare, Aleea Expozitiei nr. 5, Camera de Comert si Industrie Maramures gazduieste doua evenimente. Este vorba despre Salonul ENERGII REGENERABILE SI ALTERNATIVE 2013, aflat la editia a III-a si Salonul INVENTATORILOR MARAMURESENI, aflat la editia a V-a. Organizatorul, Camera de Comert si Industrie Maramures, are ca parteneri: Danubius Power-SRL, Green Hidrofor-SRL, Asociatia Romana Biomasa si Biogaz ARBIO si Societatea Inventatorilor Maramures.

Ieri, in prezenta oficialitatilor locale, reprezentate prin Catalin CHERECHES – primarul municipiului Baia Mare, Pamfil BERCEAN – subprefect si Gabriel ZETEA – vicepresedinte al Consiliului Judetean, dl. Gheorghe MARCAS, presedintele CCI MM, a precizat ca aceasta manifestare este una importanta pentru dezvoltarea comunitatilor locale, acum cind, la nivel european se discuta tot mai mult despre energiile regenerabile si asa-zisa “energie verde”. In Romania, in ultimii trei ani, s-au construit, aflindu-se in diverse stadii de executie, 80 de parcuri fotovoltaice sau eoliene, in valoare de aproape 30 miliarde euro, semn ca acest domeniu este tratat cu foarte multa responsabilitate. Primarul Catalin CHERECHES a apreciat ca aceasta manifestare este importanta pentru dezvoltarea comunitatii locale si a mediului de afaceri, in contextul in care Baia Mare are o strategie, prin care isi propune sa devina independenta din punct de vedere energetic, si spera ca investitorii se vor orienta si spre acest domeniu.

Expozantii la aceste doua evenimente sint din domeniile proiectare, producere, distributie energii regenerabile si alternative, solutii pentru eficienta energetica in constructii si renovare si inventatorii maramureseni.

In standurile expozitionale sint prezentate spre informare si contractare: • sisteme de incalzire casnice si industriale • sisteme de producere a energiei electrice cu panouri fotovoltaice pentru uz casnic si industrial • sisteme de iluminat stradal • pompe de caldura • sisteme de brichetat paie, de la 60 kg/h pina la 1.200 kg/h • sisteme pentru productia energiei termice si electrice cu biomasa • proiecte pentru realizarea si punerea in functiune de microhidrocentrale si panouri fotovoltaice de diferite capacitati • sisteme de iluminat economic • sisteme de iluminat cu led • sisteme de izolare cu pluta • sisteme de izolare cu microsfere ceramice • inventii, inovatii ale inventatorilor maramureseni. Programul de vizitare al salonului este intre orele 11 – 17, iar intrarea este libera.

Unul din momentele importante ale manifestarilor de ieri, l-a constituit deschiderea oficiala a Parcului fotovoltaic de la Coltau, o investitie a firmei Danubius Power-SRL, in valoare de 1,6 milioane euro, cu o putere instalata de 1 MW.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,335FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente