PARK(ing) Day 2012, o zi ploioasa, la iarba verde, in parcare

PARK(ing) Day 2012, o zi ploioasa, la iarba verde, in parcare

RFI Romania a organizat vineri, 21 septembrie, cea de-a treia editie a PARK(ing) Day, un eveniment neconventional de mediu ce consta in transformarea parcarilor din marile aglomeratii urbane in parcuri, pentru o zi. Anul acesta, doua locatii au fost transformate peste noapte in parculete si redate bucurestenilor. Una dintre ele a vizat zona zero a aglomeratiei Capitalei, parcarea Unirii si cea de-a doua a fost amenajata intr-un loc emblematic pentru bucuresteni, Centrul Vechi, chiar pe strada Lipscani.

Daca in primele doua editii ale evenimentului PARK(ing) Day vremea a tinut cu noi, pentru cea de-a treia, ploaia a fost cea care i-a tinut departe pe bucurestenii care ar fi dorit sa se relaxeze la iarba verde, in parcare. Pentru anul acesta, PARK(ing) Day a fost o zi ploioasa in Capitala, dar chiar si asa, in reprizele de pauza ale ploii, cei care au trecut prin zonele Unirii si Lipscani s-au oprit cateva minute pentru o minirepriza de baschet sau un joc de badminton.

Chiar daca vremea a fost capricioasa pentru un eveniment in aer liber, echipa RFI Romania a fost prezenta pe toata durata evenimentului la iarba verde, in parcare, asteptand momentele in care am putut lua impreuna cu asalt parculetele nou create.

Sutele de bucuresteni care se indreptau spre locurile de munca, ori ieseau pentru pauza de masa au putut discuta cu reprezentantii RFI Romania pentru a sti despre manifestul nostru pentru un oras mai verde. Adolescentii care veneau de la scoala nu au ramas indifereti si au dat curs Miscarii noastre in ciuda vremii ploioase organizand concursuri pentru cel mai bun baschetbalist de la iarba verde, din parcare.

PARK(ing) Day 2012 a fost un real succes pentru ca bucurestenii au demonstrat ca isi doresc o Capitala mai verde. Toti cei care s-au intalnit cu echipa RFI Romania au transmis mesajele lor de sustinere pentru eveniment si au salutat initiativa RFI Romania de a organiza la noi in tara un eveniment desfasurat la scara mondiala. Pe 21 septembrie, in toata lumea s-a dat ora exacta pentru revendicarea spatiilor verzi din marile aglomeratii urbane, iar tara noastra face si ea parte din acest manifest global.

PARK(ing) Day este un eveniment organizat de RFI Romania. Editia de anul acesta a fost sustinuta de Arcub,  ApaNova Bucuresti, Mira Telecom, Romprest, Gazonul.ro, Carrefour Romania si Intersport. Parteneri media: Romania Libera si ziare.com

PARK(ing) Day 2012. O zi ploioasa la iarba verde, in parcare

Pentru cea de-a treia editie a PARK(ing) Day, ploaia si-a revendicat orasul verde si odata cu ea si noi, echipa RFI Romania, dar si toti bucurestenii care au trecut pe 21 septembrie prin zona Unirii ori prin Centru Vechi, chiar pe strada Lipscani.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente