Parlamentarul P.S.D. de Constanta Mircea Dobre vrea referendum in colegiul sau, pentru Rosia Montana

0
598
Mircea Dobre vrea referendum în colegiul său, pentru Roşia Montana
Mircea Dobre vrea referendum in colegiul sau, pentru Rosia Montana
Mircea Dobre vrea referendum in colegiul sau, pentru Rosia Montana

Parlamentarul P.S.D. de Constanta este decis sa-i intrebe pe alegatorii sai cum e mai bine sa voteze proiectul privind exploatarile de la Rosia Montana

Proiectele privind exploatarile de la Rosia Montana si cele ale gazelor de sist sunt subiectele fierbinti ale momentului, ambele scotand in strada mii de oameni care se impotrivesc punerii lor in aplicare. Decizia se va lua in Parlament, dupa dezbateri intense intre politicieni, organizatiile de mediu si societatea civila.

Parlamentarii par sa aiba, in aceasta perioada, mare grija la tot ceea ce spun in spatiul public, iar unul dintre politicienii care a spus ca va studia foarte bine proiectul, propunerile si tot ce presupune implementarea proiectului de la Rosia Montana, este ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, prezent, la sfarsitul saptamanii trecute, la Constanta pentru a participa la mai multe actiuni politice. De asemenea, zilele trecute, deputatul P.S.D. de Constanta, Ileana Cristina Dumitrache, a declarat pentru cotidianul nostru ca este „rezervata“, la acest moment, in privinta proiectului si ca va trebui sa-l studieze foarte bine, pentru a-l vota in consecinta.

Ieri, deputatul P.S.D. de Constanta, Mircea Titus Dobre, s-a aratat preocupat de modul in care va aborda acest subiect, declarand pentru „Observator“ ca, in perioada imediat urmatoare, va relua studiul asupra proiectului, a legislatiei din domeniu, pentru a putea formula un punct de vedere asupra impactului asupra mediului pe care proiectul il va avea, odata implementat. Mai mult decat atat, parlamentarul constantean e decis sa isi consulte si alegatorii in privinta votului pe care il va acorda in Parlament, pentru acest proiect. In acest sens, Mircea Dobre sustine ca ii va chema pe cetatenii din Colegiul uninominal nr. 7 Constanta la discutii, astfel incat punctul acestora de vedere sa cantareasca in votul din Parlament. „Va fi o sesiune parlamentara agitata, urmand sa fie aduse in discutii si, mai apoi, la vot proiecte importante si controversate, si aduc in prima linie proiectul privind exploatarile de la Rosia Montana. Daca vreti punctul meu de vedere, atunci va spun, inca de acum, ca am decis ca cetatenii din colegiul meu sa fie consultati, asa incat votul meu sa depinda de punctul lor de vedere vizavi de acest proiect. Practic, votul meu va depinde in cea mai mare masura de mesajul pe care ei mi-l vor transmite“, a declarat deputatul Mircea Dobre pentru cotidianul nostru.

Facem precizarea ca exploatarea la Rosia Montana ar urma sa inceapa in noiembrie 2016, dupa ce planul urbanistic zonal va fi aprobat pana la sfarsitul acestui an, iar participatia statului ar creste cu inca 5,69%, la 25% din actiuni, dar conditionat de emiterea la timp a tuturor autorizatiilor, potrivit unui draft al acordului intre Guvern, Gabriel Resources si Rosia Montana Gold Corporation pentru inceperea exploatarii. Conform datelor oficiale, compania Rosia Montana Gold Corporation detine la Rosia Montana (judetul Alba), prin concesionare in vederea exploatarii, cel mai important zacamant de aur din Romania, evaluat la aproximativ 300 de tone de aur si 1.600 de tone de argint. Totodata, se impune sa amintim ca Compania Gabriel Resources detine in prezent 80,69% din proiectul Rosia Montana, restul fiind in posesia statului, prin compania Minvest.

Sustinere pentru cele 14 initiative din sesiunea trecuta

Deputatul social-democrat constantean ne-a explicat ca va sustine in aceasta sesiune parlamentara si proiectele initiate in sesiunea trecuta, 14 la numar. „Voi participa si la alte initiative, dar este important sa sustin ceea ce am lucrat eu. Sunt proiecte importante si consider ca acestea trebuie finalizate, nefiind important pentru mine sa am cat mai multe initiative, ci cat mai multe proiecte implementate“, a explicat deputatul Mircea Dobre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.