Traian Basescu: „Simt nevoia sa am un comportament neutru fata de proiectul Rosia Montana!”

Traian Basescu: „Simt nevoia sa am un comportament neutru fata de proiectul Rosia Montana!"
Traian Basescu: „Simt nevoia sa am un comportament neutru fata de proiectul Rosia Montana!”

Traian Basescu a anuntat, marti seara, ca nu va organiza, inca, un referendum pentru proiectul Rosia Montana. Seful statului s-a declarat neutru fata de proiect.

„Scrisoarea de la Valeriu Zgonea, care intreaba daca declansez procedura unui referendum pe problema exploatarii de la Rosia Montana, am semnat un raspuns, nu am initiat un astfel de proces, l-am invocat ca o eventualitatea si apreciez ca o dezbatere in Parlament e de natura sa clarifice foarte multe din semnele de intrebare pe care romanii le au in legatura cu acest proiect.

Consider ca dezbaterea in Parlament este cel mai potrivit lucru pentru o optiune corecta a Parlamentului. Nu voi lua o decizie care sa faca inutila dezbaterea in Parlament. Nu declansez acum o procedura de referendum national. Am precizat, in scrisoare, si eventualitatea in care as declansa un referendum national. In cazul in care, in urma dezbaterilor din Parlament, societatea romaneasca ar fi fragmentata pe tema Rosia Montana, in momentul in care as primi legea la promulgare, cu certitudine nu as promulga legea, inainte de organizare unui referendum. Nu voi impiedica dezbaterile parlamentare, mi se pare ca este un moment potrivit pentru o dezbatere serioasa, parlamentarii trebuie sa aiba in vedere consecintele oricarei solutii.

Sunt nevoit sa am un comportament neutru fata de proiect, chiar daca am fost un sustinator al lui. Modul in care evolueaza lucrurile ma fac sa fiu prudent, pentru a fi un mediator credibil, in momentul in care va fi nevoie”, a declarat, marti seara, presedintele Traian Basescu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente