Parlamentul european si Consiliul au ajuns la un compromis in privinta mercurului

Dupa luni de negocieri, Parlamentul european si consiliul au ajuns la acord in privinta exporturilor si importurilor de mercur. Exporturile ar putea fi interzise incepand cu 15 martie 2011, ori cu 3 luni inainte de data propusa de Consiliu.

Printre altele, Parlamentul si Consiliul s-au inteles asupra naturii produselor in cauza. Nu numai mercurul metalic va fi interzis exportarii, ci si alti compusi cum ar fi minereul de cinabru, clorura de mercur si oxidul de mercur. In schimb, compusii utilizati in cercetare si in medicina nu vor fi interzisi.

Toate produsele interzise exportarii vor fi considerate deseuri si vor putea fi stocate temporar, timp de un an sau mai mult in mine de sare sau in depozite. Comisia va fi invitata sa examineze posibilitatile de eliminare.

Cererea Parlamentului de a interzice in aceeasi masura si importurile de mercur in Uniunea Europeana nu este inclusa in compromis. Totusi, aceasta cerinta va fi examinata de Comisie, si pana in 2010 se va examina cu Statele membre daca o asemenea interdictie este necesara.

Tradus din www.actu-environnement.com

Articolul precedentScooter 100% electric
Articolul următorProtejarea mediului inconjurator

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente