Protejarea mediului inconjurator

Sa ne amintim ca un mic gest, atunci cand este facut de milioane de oameni, are un enorm impact asupra mediului inconjurator.

In fiecare zi, consumarea energiei necesare vietii noastre cotidiene : iluminare, menaj, curatenie, etc…are grave consecinte asupra mediului inconjurator. Totusi, cu putine eforturi s-ar reduce consumul energiei zilnice si cu aceasta ocazie ar scadea si facturile.

Niste bune reflexe, ne-ar putea conduce la :

Preferarea becurilor de mic consum, iluminarea ramanand aceeasi si totusi ele consumand de 5 ori mai putin decat un bec normal si durand de 7 ori mai mult.

Consumarea produselor de sezon : stiati ca un fruct importat din strainatate consuma de 20 ori mai mult petrol decat acelasi fruct produs si vandut local, deci in sezon?

Atentie la masini : in 10 ani emisia de CO2 rezultata din transporturi a crescut cu peste 20 %. Aici ne-am putea gandi la achizitionarea unei masini pe gaz.. De asemenea, am putea alege varianta de a alterna zilele cand ne ducem la serviciu si am putea sa-i luam si pe colegii nostri cu zilele cand ne pot duce ei …am putea astfel reduce din emisia de CO2 rezultata din prezenta in trafic a mai multe masini…sau am putea prefera transportul in comun.

In ceea ce priveste menajul …ganditi bio…exista produse care curata fara a avea in compozitie fosfati.

Si lista de bune reflexe nu se opreste aici : trierea sticlei, plasticului si cartonului pentru reciclare, incetarea aruncarii ambalajelor pe jos, preferarea produselor cu ambalaj reciclabil, etc…

Sursa : http://www.italiq-expos.com/

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente