Parlamentul regional din Catalonia a decis, prin vot, interzicerea coridelor

0
265

Rezultatul a fost asteptat cu sufletul la gura de activistii spanioli pentru drepturile animalelor. Ei au depus la parlamentul din Barcelona o petitie, semnata de 180.ooo de oameni, care cereau scoaterea in afara legii a luptelor cu taurii, pe motiv ca sunt o practica barbara si depasita.coride Catalonia

Decizie istorica in parlamentul regional din Catalonia. [PG EA] Astazi la pranz, alesii au votat un proiect de lege, care interzice traditionalele lupte cu taurii. Catalonia devine a doua regiune spaniola, care ia o astfel de masura radicala.

Votul din Catalonia a fost unul destul de stans. 68 de deputati au votat pentru interzicerea coridelor, 55 impotriva, iar 9 s-au abtinut. Rezultatul a fost asteptat cu sufletul la gura de activistii spanioli pentru drepturile animalelor. Ei au depus la parlamentul din Barcelona o petitie, semnata de 180.ooo de oameni, care cereau scoaterea in afara legii a luptelor cu taurii, pe motiv ca sunt o practica barbara si depasita.

In plus, pun in pericol viata a mii de oameni. Sustinatorii coridelor spun ca este o traditie foarte importanta, care trebuie pastrata. Catalonia este a doua regiune spaniola care interzice luptele cu tauri, dupa ce o masura similara a fost adoptata in 1991 in insulele Canare. Potrivit istoricilor, Barcelona a gazduit una dintre primele coride din Spania. Masura decisa astazi va intra in vigoare la 1 ianuarie 2012.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.