Parteneriat scolar pentru un mediu curat

  0
  644
  Parteneriat scolar pentru un mediu curat
  Parteneriat scolar pentru un mediu curat

  Citiva prescolari de la Gradinita cu Program Prelungit nr. 1 din Roman, „eco-prichindeii”, cum s-au autointitulat, au fost miercuri in vizita la Scoala Horia, prima scoala din judet care a primit Steagul Verde, pentru a lucra impreuna la salvarea mediului inconjurator.

  Activitatea a fost prima din cadrul parteneriatului „Conexiuni ecologice rural – urban”, care isi propune sa transforme comportamentele cotidiene ale copiilor in stiluri de viata ecologice, economice, sanatoase si durabile, prin intretinerea unui ambient curat.
  Copiii de gradinita, deveniti „voluntari pentru o zi” au avut posibilitatea de a alege echipa si activitatea in care doresc sa lucreze: sa repare casutele pentru pasarele, sa faca curatenie pe imasul satului sau sa planteze flori sau copacei. „A fost o atmosfera deosebita, copiii, dintre care multi nu au fost niciodata la tara sau nu au avut posibilitatea de a planta vreodata un copacel sau de a pune o saminta, au fost foarte incintati si foarte dornici sa lucreze”, a spus profesor Emilia Ciomirtan, director al Scolii Horia.

  „Prin aceste intilniri periodice urmarim crearea conexiunilor inter umane, socializarea actiunilor prin evidentierea calitatii si valorii, dezvoltarea la copii a sentimentelor de mindrie si apartenenta la mediul din care provin, cresterea actului educational, a respectului fata de voluntariat, dar si diversificarea modalitatilor de atingere a scopurilor”, a spus Viorica Adiaconitei, educator coordonator al Gradinitei cu Program Prelungit nr. 1.

  Cea de-a doua activitate din cadrul proiectului va avea loc peste doua saptamini, cind copiii din Horia le vor intoarce vizita celor din Roman. „La sfirsitul anului scolar vom face o evaluare a activitatilor desfasurate in cadrul proiectului si vom edita o brosura de prezentare a activitatilor din proiect”, a spus profesor Emilia Ciomirtan.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.