Parteneriat scolar pentru un mediu curat

Parteneriat scolar pentru un mediu curat

Citiva prescolari de la Gradinita cu Program Prelungit nr. 1 din Roman, “eco-prichindeii”, cum s-au autointitulat, au fost miercuri in vizita la Scoala Horia, prima scoala din judet care a primit Steagul Verde, pentru a lucra impreuna la salvarea mediului inconjurator.

Activitatea a fost prima din cadrul parteneriatului “Conexiuni ecologice rural – urban”, care isi propune sa transforme comportamentele cotidiene ale copiilor in stiluri de viata ecologice, economice, sanatoase si durabile, prin intretinerea unui ambient curat.
Copiii de gradinita, deveniti “voluntari pentru o zi” au avut posibilitatea de a alege echipa si activitatea in care doresc sa lucreze: sa repare casutele pentru pasarele, sa faca curatenie pe imasul satului sau sa planteze flori sau copacei. “A fost o atmosfera deosebita, copiii, dintre care multi nu au fost niciodata la tara sau nu au avut posibilitatea de a planta vreodata un copacel sau de a pune o saminta, au fost foarte incintati si foarte dornici sa lucreze”, a spus profesor Emilia Ciomirtan, director al Scolii Horia.

“Prin aceste intilniri periodice urmarim crearea conexiunilor inter umane, socializarea actiunilor prin evidentierea calitatii si valorii, dezvoltarea la copii a sentimentelor de mindrie si apartenenta la mediul din care provin, cresterea actului educational, a respectului fata de voluntariat, dar si diversificarea modalitatilor de atingere a scopurilor”, a spus Viorica Adiaconitei, educator coordonator al Gradinitei cu Program Prelungit nr. 1.

Cea de-a doua activitate din cadrul proiectului va avea loc peste doua saptamini, cind copiii din Horia le vor intoarce vizita celor din Roman. “La sfirsitul anului scolar vom face o evaluare a activitatilor desfasurate in cadrul proiectului si vom edita o brosura de prezentare a activitatilor din proiect”, a spus profesor Emilia Ciomirtan.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente