Holrom vrea sa dezvolte in Romania inca 12 proiecte eoliene

0
370
Republica Moldova are acum o hart? a potentialului eolian
Holrom vrea sa dezvolte in Romania inca 12 proiecte eoliene

Holrom Rinewable Energy vrea sa dezvolte in Romania inca 12 proiecte eoliene, cu o capacitate totala de 120 MW, iar in aceasta luna estimeaza ca va finaliza un parc eolian in Baia, judetul Tulcea, cu o valoare totala de 21 mil. euro, a declarat directorul general al Holrom, conform NewsIn.

„In ce priveste parcul eolian din Tulcea, asteptam ultimele aprobari pentru a furniza curent in retea”, a mentionat directorul general al Holrom, Andrei Danga.

Acesta a mentionat ca parcul eolian din judetul Tulcea are o capacitate de 17 MW, cu o valoare de 21 milioane euro, din care Unicredit Leasing a finantat 11 milioane euro. Andrei Danga a mai spus ca Holrom are in plan dezvoltarea a inca 12 proiecte, cu o capacitate totala de 120 MW. „Sunt sigur ca in urmatoarele 12 luni vom mai finanta doua proiecte de acest gen”, a mai spus Danga.

Parcul va avea o productie anuala de 59.000 MWh, necesarul de consum pentru 14.000 de gospodarii europene medii. „Amprenta CO2 salveaza 41.000 metri cubi echivalent anual, cantitate similara cu emisiile a 8.500 de masini”, estimeaza reprezentantii companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.