Parti din scheletul unui mamut, gasite in apele Siretului!

0
291

Multe secrete ascunde Tara Moldovei, in adancurile careia exista inca dovezi despre ce s-a intamplat pe aceste meleaguri, in urma cu zeci de mii de ani. Doua au iesit la iveala recent.

mamut
Satenii din Scheia, judetul Iasi, au gasit un dinte si o parte din maxilarul unui mamut. Dupa ce le-au plimbat pe ulite si s-au falit cu ele, le-au predat unor specialisti.

Maseaua a fost gasita prima. S-a intamplat ieri, cand un satean s-a dus pe malul Siretului, sa ia nisip pentru gradina.

Le-am luat acasa, e ceva frumos, e ca un trofeu. Am zis ca e de dinozaur.Georgel Ardelean, localnic

Mamutii sunt un soi de strabunici ai elefantilor de astazi. Erau insa mai mari, aveau colti uriasi si blana deasa. Se estimeaza ca ultimii au disparut in urma cu aproximativ zece mii de ani, afectati in primul rand de schimbarile climatice.

Pana atunci, puteau fi vazuti in mod obisnuit in Moldova, mai ales in zonele de ses, anunta specialistii. Din cand in cand, fragmente de os sunt scoase la iveala de rau sau de utliajele care rascolesc pamantul de sub apa.

„Este vorba de o mandibula de mamut si oase ale membrelor. Apartin unui exemplar de Mamutus Primigenius de 15-20.000 de ani,” a spus conf.dr. Ioan Cojocaru, directorul Muzeului de Istorie Naturala din Iasi.

Cercetatorii trag sperante ca incet incet vor aduna tot scheletul unui mamut.

Sursa: Stirile PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.