Peste 70 de hectare de vegetatie uscata au ars, in ultimele 24 de ore, in Prahova

  0
  318

  Pompierii prahoveni au intervenit, in ultimele 24 de ore, la opt incendii in care au fost distruse peste 70 de hectare. Focul a afectat terenuri agricole, plantatii de vie si pasuni si au fost generate, in principal, de arderea nesupravegheata a vegetatiei uscate, gunoaielor si a altor resturi combustibile.
  incendiu
  Cele mai afectate de aceste incendii au fost comunele Ceptura, Apostolache si Chiojdeanca. Si la Maneciu, Boldesti-Scaieni si Plopu subunitatile operative ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Prahova au intervenit la stingerea a peste doua hectare de incendii a caror cauza a fost focul deschis.

  „Arderea resturilor vegetale este interzisa – amintesc pompierii prahoveni – cu exceptia cazurilor cand acest lucru este absolut necesar. In aceasta situatie insa operatiunea se va executa cu luarea tuturor masurilor de preintampinare a transformarii arderilor in incendii”, se arata intr-un comunicat al ISU Prahova.

  Astfel, focul trebuie supravegheat permanent, iar cenusa rezultata in urma arderii va fi stinsa complet si acoperita cu pamant sau nisip, preferabil in gropi special amenajate.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.