Drumul care face legatura intre Braila si Galati este plin de gunoaie

In stanga gunoi, in dreapta gunoi. Asta se poate vedea de o parte si de alta a Drumului National 22 B, care face legatura intre Braila si Galati, si asta pe o suprafata de aproape zece hectare.
deseuri
Pe marginea drumului se gasesc de la mormane de moloz pana la resturi menajere care odata cu venirea caldurii fac ca aerul sa devina irespirabil. Gunoiul este adus in zona de cei care isi curata gradinile sau fac lucrari de reabilitare a locuintelor si nu vor sa plateasca pentru depozitarea legala a resturilor.

Administratia locala a incercat sa stapaneasca fenomenul. Anul trecut chiar a ecologizat terenul si le-a dat politistilor comunitari dreptul de a-i amenda pe cei prinsi ca incalca legea.

„In cursul lunii februarie am aplicat 1.000 de somatii si 200 de sanctiuni contraventionale in valoare de 17.000 de lei, insa exista in continuare zone unde se depoziteaza ilegal gunoiul”, a spus viceprimarul din Braila, Doinita Ciocan.

La mijlocul lunii martie primaria va incepe curatenia de primavara a orasului, insa ecologizarea costa milioane de lei din bugetul local si ar putea avea ca efect majorarea tarifelor pentru populatie.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *