Partidul Verde semneaza astazi pentru fuziunea cu Partidul Ecologist Roman

Partidul Verde semneaza astazi pentru fuziunea cu Partidul Ecologist Roman

Fuziunea fortelor verzi-ecologiste, pe care Partidul Verde – membru al Verzilor Europeni – o are inscrisa in Statutul si in doctrina sa, se va concretiza astazi, 21 Iulie 2011, la ora 14.00, la Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”. In cadrul acestui eveniment, presedintele executiv al Partidului Verde, Mugur Mihaescu si presedintele executiv al Partidului Ecologist Roman, Razvan Ioan Paunescu vor semna Protocolul de comasare prin fuziune PV-PER.

Partidul Verde, membru al Verzilor Europeni, luand act de vointa romanilor care doresc o miscare verde-ecologista nedivizata, nefragmentata si unita intr-o singura formatiune recunoscuta de Partidul Verde European, va semna astazi prin reprezentantii sai Protocolul incheiat in vederea fuziunii cu Partidul Ecologist Roman.

In conditiile in care in Europa principiile ecologiei politice sunt in plina ascensiune, iar partidele verzi-ecologiste se bucura de rezultate electorale excelente, in situatia descrisa de sondajele de opinie care arata ca Partidul Verde impreuna cu Partidul Ecologist obtin 5% din voturile romanilor, Partidul Verde din Romania isi asuma rolul si responsabilitatea de a fi vectorul politic al miscarii ecologiste-verzi unite.

Calitatea Partidului Verde de membru al Verzilor Europeni ne obliga sa continuam eforturile de unificare politica a tuturor organizatiilor preocupate de mediu si de constructie a unei singure formatiuni politice de orientare verde-ecologista din Romania. In conditiile in care PV si PER sunt singurele partide verzi-ecologiste independente de alte formatiuni parlamentare, intrucat cele doua partide au in comun preocuparea pentu oameni si mediu si deorece cele doua partid sunt pregatite sa prezinte romanilor o alternativa curata de guvernare, democratica si necontaminata de alipirea la gruparile de interese care reprezinta fostele structuri, in conditiile in care ambele partide resping remorcarea noului partid creat la structurile de partid ale fostilor comunisti si refuza orice asociere cu fostii colaboratori ai Securitatii, Partidul Verde si Partidul Ecologist Roman decid comasarea prin fuziune.

Partidul Verde va accepta demararea juridica a procesului de fuziune atata vreme cat Partidul Ecologist Roman si Clubul Ecologist Roman vor anunta public faptul ca resping orice sustinere a proiectului de exploatare cu cianuri de la Rosia Montana. De asemenea, Partidul Verde solicita Partidului Ecologist Roman sa asume public respectarea principiilor Chartei Verzilor Europeni, adoptand viziunea toleranta a verzilor europeni fata de minoritati si fata de principiile democratiei consensualiste.

Partdiul Verde accepta aceasta fuziune in conditii de parteneriat intre doua formatiuni politice egale, care impart aceeasi preocupare pentru mediu si pentru oamenii obisnuiti. Doar cata vreme este in interesul cetatenilor romani si al curentului verde-ecologist, atata timp cat scopul nostru politic este ca verzii din Romania sa fie reprezentati in Parlamentul National si in Parlamentul European, Partidul Verde accepta sa lupte in cadrul noii formatiuni pentru o Romanie curata si pentru o viata mai buna pentru cetatenii romani.

Prima etapa a acestei fuziuni este reprezentata de sustinerea de catre cele doua partide a candidatului MIRCEA DOLHA pentru Camera Deputatilor din Colegiul nr. 2, Baia Mare in alegerile partiale care vor avea loc conform H.G. 670/2011 pe data de 21 august 2011. Partidul Verde va sustine candidatul PER in conditiile in care Mircea Dolha devine candidatul comun PER-PV.

Toate materialele de presa, mesaje electorale, conferinte de presa, vor fi facute in numele ambelor partide iar candidatul Mircea Dolha se va prezenta electoratului ca fiind candidatul comun. Castigarea alegerilor de la Baia Mare va reprezenta succesul noii formatiuni care va rezulta din fuziunea PER-PV si nu va fi meritul exclusiv al unuia dintre cele doua partide. Protocolul de sustinere a candidatului comun sta la baza intentiei de fuziune a celor doua partide: Partidul Verde si Partidul Ecologist Roman.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,338FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente