Partidul Verde si-a prezentat programul electoral pentru mandatul 2012-2016

Partidul Verde si-a prezentat programul electoral pentru mandatul 2012-2016

Echipa Partidului Verde, formata din medici, avocati, economisti, cu varsta cuprinsa intre 28 si 41 de ani, si-a prezentat joi, la Suceava, programul electoral pentru mandatul 2012-2016.

„Consideram ca suntem o echipa ajunsa la maturitatea sociala si profesionala necesara pentru a putea sa ne implicam la modul cel mai serios si sa ne putem pune in practica ideile preluate in mare parte de la suceveni. Programul nostru este simplu din punct de vedere al pretentiilor, realizabil, tangibil, atinge cele trei laturi importante ale oricarei urbe – economica, sociala si cea de mediu (verde)”, a declarat Cristian-Victor Ilie, candidatul Partidului Verde la Primaria Suceava, in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit lui, echipa „Verde” se bazeaza pe un proiect care doreste a se realiza cu sprijinul sucevenilor si cu implicarea in viata civica a acestora. „Agenda propusa de Partidul Verde in aceasta campanie electorala reprezinta in fond problemele reale propuse de suceveni. Gandind acest program ne-am orientat in asa fel incat sa se integreze socialul si economicul impreuna cu latura de mediu. Programul este unul pe termen lung, deoarece contine aspecte economice care vizeaza schimbari de ordin administrativ. Politica taxelor si a impozitelor locale, crearea unei zone industriale, inchiderea centurii, stimularea universitatii sucevene pentru crearea unui centru de inventica, reabilitarea Patinoarului Artificial Suceava, toate acestea sunt prinse in programul nostru si trebuie realizate corelat”, a explicat Ilie.

Candidatul a dat garantii ca va solutiona si problema cainilor comunitari. „Administratia locala va trebui sa aiba in primul rand in vedere amenajarea urbanistica a orasului, curatenia si ordinea, dar si problema cainilor comunitari ridicata de primarul Ion Lungu inca din campania electorala din 2004. Parca timpul a stat in loc in ultimii 8 ani”, este de parere Ilie. El a aratat ca pentru solutionarea acestor probleme are de gand sa implice organizatiile non-guvernamentale de profil, aceasta insemnand in opinia sa „utilizarea banilor publici mult mai eficient”.

La conferinta de presa de la Suceava a luat parte si presedintele la nivel national al Partidului Verde, Ovidiu Iane, care a tinut sa sublinieze ca tanara echipa de la Suceava a Partidului Verde este pregatita sa gestioneze problemele din administratia locala si sa arate, conform sloganului lor electoral, adevarul „Verde-n fata!”. „Oamenii de valoare care din bun-simt s-au dat pana acum la o parte din viata politica ar trebui sa isi reconsidere pozitia, pentru a nu permite oamenilor care promoveaza nonvalorile sa beneficieze de dreptul de a decide asupra cetatenilor Sucevei. Constat ca acest judet este din ce in ce mai pradat”, a afirmat Iane, care a constatat ca, la ultima sa vizita efectuata la Suceava in 2009, „dealurile si crestele muntilor erau mult mai impadurite comparativ cu momentul de fata”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente