Pata de motorina de 1.000 mp pe Dunare, la Galati

O nava sub pavilion rusesc a suferit o avarie la unul dintre tancurile petroliere in timp ce descarca combustibil in Portul Docuri din Galati, iar motorina scursa a produs o pata de 1.000 de metri patrati pe Dunare, transmite corespondentul NewsIn.
dunare
Nava Nefterudovoz 12M, sub pavilion rusesc, era stationata vineri in Dana 54 din Portul Docuri de la Galati, unde descarca combustibil. In timpul operatiunilor de descarcare, a avut loc o avarie, care a generat scurgeri de motorina dintr-un tanc petrolier.

“A fost o scurgere de la un rezervor, o asa-numita gaura de apa in bordaj, care a condus la scurgeri de motorina”, a declarat, vineri, seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu din Galati, Mihai Turcu.

In urma scurgerii de combustibil, pe Dunare a aparut o pata de motorina cu o intindere de 1.000 de metri patrati, potrivit Directiei Apelor Prut.

La locul incidentului au sosit reprezentantii Sistemului de Gospodarire a Apelor din Galati, cei ai Administratiei Porturilor Dunarii Maritime si comisarii Garzii de Mediu, care au luat masuri urgente pentru diminuarea efectelor poluarii. Motorina din tancul petrolier avariat a fost mutata intr-un alt rezervor, indepartandu-se astfel sursa de poluare, si s-a intervenit cu trei baraje plutitoare in aval de locul incidentului si cu 200 de kilograme de material absorbant”, a informat, vineri, Directia Apelor Prut.

Sistemul de Gospodarire a Apelor a prelevat probe de apa din zona afectata, in amonte si in aval de aceasta, urmand sa efectueze analize de laborator.

Seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu, Mihai Turcu, a declarat ca, impreuna cu Serviciul de Gospodarire a Apelor, vor stabili cuantumul amenzii pe care o vor aplica poluatorului.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,153FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente