Patru mari poluatori din Romania vor fi inchisi

  0
  359

  Un numar de patru instalatii de mare ardere care intra sub incidenta directivei europene pentru prevenirea si controlul integrat al poluarii (IPPC) au fost notificate pentru neindeplinirea obligatiilor de mediu pana la 30 octombrie 2007.

  Ministrul mediului, Attila Korody, a declarat, ieri, ca Romaltyn Minning (fost Transgold) Baia Mare, Agroflip Bontida, Carbid Fox SA Tarnaveni si Casirom Turda risca sa fie inchise cat de curand. La inceputul anului 2007, in Romania existau 660 de instalatii care intra sub incidenta directivei IPPC. Dintre acestea, 161 de intreprinderi aveau perioada de tranzitie pentru conformarea din punct de vedere al poluarii.

  Desi obtinusera perioada de tranzitie pentru aceasta conformare, toate cele 660 de instalatii erau obligate sa aiba Autorizatia Integrata de Mediu (AIM) pana la data de 30 octombrie 2007. Tot pana la aceasta data, cele 499 instalatii fara perioada de tranzitie ar fi trebuit sa se conformeze la normele europene de mediu.

  Din cele 161 de intreprinderi cu perioada de tranzitie, 154 de instalatii au obtinut pana la data scadenta autorizatia integrata de mediu, iar trei nu au mai avut nevoie, intrucat au iesit de sub incidenta directivei, prin sistarea activitatii sau prin reducerea capacitatii de productie.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.