Paunii, dusi la iernat

0
457

Pasarile exotice pleaca din parcurile Capitalei. Stati linistiti insa, ca nu se duc departe si nu pentru mult timp. Ele sunt mutate intr-un loc special, unde vor sta pe timpul iernii, in cele mai bune conditii. Primii care au disparut din peisaj au fost fastuosii pauni, care, in urma cu cateva zile, au fost transportati la o ferma din judetul Calarasi.pauni

Cei 54 de pauni din parcurile Herastrau, Bordei si Cismigiu, care ne-au incantat privirea cat a tinut vremea frumoasa, au fost dusi recent la o ferma din comuna Frasinet, din judetul Calarasi.

„Vor sta aici pana la primavara, cand vremea se va incalzi si ii vom putea aduce inapoi”, ne-a declarat Gheorghe Nistor, cel care este „vinovat” pentru aparitia pasarilor in parcurile bucurestene.

Paunii vor ierna intr-o hala mare, unde vor avea parte de un regim special: li se vor face tratamente pentru infrumusetarea cozilor, li se vor da vitamine si vor fi deparazitati. Totul ca sa treaca iarna cu bine si sa-i vedem din nou, la primavara, in parcuri, etalandu-si mandri cozile colorate.

Urmeaza lebedele, gastele si ratele

Paunii nu vor ramane singuri prea mult timp la Calarasi. De saptamana viitoare vor parasi parcurile si lebedele negre si albe, ratele Mandarin, gastele de Nil si gastele canadiene. Acestea vor fi mutate in spatiile amenajate special pentru ele la ferma lui Gheorghe Nistor.

Sursa: Libertatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.